fredag 8 mars 2019

Isle of DogsTitel: Isle of Dogs
Genre: Animerat/Äventyr/Komedi/Sci-Fi
Land: USA/Tyskland
År: 2018
Regi: Wes Anderson
Röster: Bryan Cranston, Edward Norton, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Bill Murray, Scarlett Johansson, Greta Gerwig, Frances McDormand, Harvey Keitel, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Liev Schreiber, Courtney B. Vance

Handling: 12-årige Atari Kobayashi är adoptivson till den korrupte borgmästaren i staden. När alla hundar i Megasaki City en dag blir skickade från staden till en stor soptipp, är Ataris vakthund Spots en av dem. Han tar saken i egna händer och beger sig i sitt miniatyrflygplan till Trash Island i hopp om att hitta Spots. Med hjälp av sina nyvunna byrackor till vänner, påbörjas ett episkt äventyr som kommer att avgöra framtiden för hela prefekturen.

Omdöme: Även om Wes Anderson aldrig varit en favorit så uppskattar jag (oftast) hans stil, åtminstone det visuella som han är mycket bra på. Däremot är det ibland lite si och så med manusen som lämnar en del att önska. I det här fallet kom det att bli hans andra animerade film, eller stop-motion som det är. Den första var Fantastic Mr. Fox (2009) som var småtrevlig, men denna är bättre.Att det är en Wes Anderson-film råder inget tvivel om. Det känner man tidigt och det har ju sina för- och nackdelar. Är man på humör så kan det vara trevligt, ibland mycket trevligt. Detta är en sådan film som rullar på och blir lagom mysig som en Wes Anderson-film kan bli. Har dock lite svårt för kaxiga karaktären Tracy Walker som lägger näsan i blöt. Fast det är mest en petitess.Det är lekfullt och småkul mest hela tiden. Man följer ett gäng hundar som måste klara sig själva och får hjälp av en 12-årig pojke vid namn Atari. Skådeplatsen är den fiktiva staden Megasaki City i Japan och intilliggande Trash Island, eller Isle of Dogs som den blir kallad.Hundarna vi följer är allt en skön skara och rösterna gör sig bra av kända skådespelare. Vissa av rösterna kopplar man direkt ihop med skådespelaren. Men det viktigaste med rösterna är så klart att de passar och funkar, vilket de gör. Småtrevligt och småmysigt, uppskattas nog lite extra av hängivna Wes Anderson fans.

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 7.9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar