fredag 15 mars 2019

Spider-Man: Into the Spider-VerseTitel: Spider-Man: Into the Spider-Verse
Genre: Animerat/Action/Äventyr/Sci-Fi
Land: USA
År: 2018
Regi: Bob Persichetti & Peter Ramsey & Rodney Rothman
Röster: Shameik Moore, Jack Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Nicolas Cage, Lily Tomlin, Zoë Kravitz, Liev Schreiber, Chris Pine, Oscar Isaac

Handling: Miles Morales är en 13-åring från Brooklyn. Han är en klipsk tonåring som gillar att hänga med sina vänner och vara som barn i den åldern är mest. Men vad hans vänner inte vet är att Miles också lär sig att omfamna ett nytt och oväntat liv som den helt nye Spindelmannen!

Omdöme: Spelfilmerna om Spindelmannen är väl inga höjdare i mina ögon. Dels är det svårt att lyckas med effekterna och dels har man lite svårt för karaktären Peter Parker/Spindelmannen. Men det största problemet är nog när man blandar in Spindelmannens antagonister. Det blir oftast alldeles för mycket fart och fläkt utan så mycket finess.Frågan var om Spindelmannen i animerad form skulle funka bättre? Utan att vara ett fan (uppenbarligen) av filmerna och aldrig läst serierna, kändes det mer rätt att det ska vara animerat. Det är trots allt en serietidning det bygger på och då är animerad film det naturliga.Mycket riktigt visar sig formatet vara helt rätt för denna typ av film. Det funkar också helt ok när vi följer Miles Morales och får se hur han blir Spindelmannen. Men det finns redan en i Peter Parker, och som det visar sig är de inte ensamma om att ha spindelkrafter.Vad som funkar mindre bra är när Doc Ock och övriga skurkar dyker upp. Det hela blir precis så tråkigt som de vanliga filmerna om Spindelmannen och (många) andra superhjältar. En massa uppgörelser som skapar förödelse och där man inte bryr sig efter ett tag. Ingen direkt story att följa utan man lägger det åt sidan efter inledningen. Roligast blir väl Spider-Man Noir med distinkt röst av Nicolas Cage. Men överlag visar sig filmen vara något svagare än väntat efter inledningen. Därför landar betyget på mellan en svag trea och trea.

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 8.6

2 kommentarer:

 1. Jag förstår dina invändningar mot genren, men jag slukar mycket av det som kommer ut med hull och hår. Jag gillade kanske denna lite mer än vad du gjorde, även om jag tror att den skulle vinna på en omtitt.

  Jag gav den en stark trea.

  Mina tankar:
  http://fripp21.blogspot.com/2019/03/spider-man-into-spider-verse-2018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar helt klart genren i animerad form. Tyckte det började lovande, men blev sedan ganska trist (för egen del) när det mest blir en massa uppgörelser utan att man direkt bryr sig ;)

   Radera