söndag 24 mars 2019

TullyTitel: Tully
Genre: Drama/Komedi
Land: USA/Kanada
År: 2018
Regi: Jason Reitman
I rollerna: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston, Mark Duplass

Handling: Trebarnsmamman Marlos liv består av ständig brist på sömn, vardagstjafs, blöjbyten och amning. Barnens pappa Drew märker inte ens att familjens behov helt tagit över Marlos liv. Hennes bror är mer uppmärksam och erbjuder sig att betala för en nattnanny. Marlo tvekar först inför unga Tully, men överrumplas snabbt av hennes energi och livsaptit. Det dröjer inte länge förrän de två är oskiljaktiga, samtidigt som Marlo försöker få grepp om vem Tully egentligen är.

Omdöme: Detta kom att bli den åttonde filmen av Jason Reitman som setts. Det är en regissör som sällan övertygar, men ibland får till det. Det är väl det som lockar, som gör att man är nyfiken på om han ska få till det den här gången. Detta kom även att bli tredje samarbetet med manusförfattarinnan Diablo Cody efter Juno (2007) och Young Adult (2011), två filmer som inte var några av Reitmans främst verk. Skulle nästan vilja påstå att samarbetena med Diablo Cody har gett oss hans svagaste filmer.Marlo (Charlize Theron) är en kvinna i medelåldern som föder sitt tredje barn. Hon har fullt upp med sin nyfödda baby och på det har hon det inte lätt med sin autistiske son som helt plötsligt kan börja skrika, sparkas och få panik. Marlos make Drew (Ron Livingston) jobbar hårt och bidrar inte mycket runt hemmet. Han lägger sig mest i parets säng och spelar dataspel.Efter att Marlos bror rekommenderat en nattnanny till paret, tar Marlo till slut beslutet att hon behöver hjälp med sin nyfödda baby. Tully (Mackenzie Davis) är en ung kvinna som visar sig vara expert på, ja det mesta. Marlo får äntligen en chans att vila ut och få lite sömn medan Tully fixar det mesta runt hemmet. Marlo och Tully blir även goda vänner och frågan är var Marlo skulle vara utan Tully.Måste erkänna att detta inte var särskilt bra. Inte direkt dåligt, men lite svårt att bli engagerad i det hela. Vi har inga karaktärer att sympatisera med eller bry sig om. Vi har en film som känns något kall och känslolös mest hela tiden. Man undrar lite vad poängen är. Den kommer till slut med runt tio minuter kvar. Denna poäng gör att filmen lyfts lite grann och får en avslutning att fundera över. Men filmen som helhet är helt enkelt inte tillräckligt bra.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.0

2 kommentarer:

 1. Jag kan hålla med om att manuset inte är det starkaste med Tully, till skillnad från Therons prestation. Däremot är vi inte överens när det gäller Juno :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ofta henne och gillar henne här. Resten av skådespelarna var inte på samma nivå.

   Har inte sett Juno sen den kom, men minns den som ok även om jag inte direkt gillade Juno eller hennes pojkvän ;)

   Radera