måndag 13 maj 2019

Fighting with My FamilyTitel: Fighting with My Family
Genre: Drama/Komedi/Sport
Land: Storbritannien/USA
År: 2019
Regi: Stephen Merchant
I rollerna: Florence Pugh, Vince Vaughn, Jack Lowden, Nick Frost, Lena Headey, Dwayne Johnson

Handling: En före detta fribrottare och hans familj tjänar sitt leverne på brottningsframträdanden inför små läktare hemma i Storbritannien. Familjens dröm är att barnen ska bli professionella fribrottare i amerikanska WWE.

Omdöme: Utan att veta särskilt mycket om filmen eller handlingen kastade man sig in i blindo. Ok, att Dwayne "The Rock" Johnson var med visste man. Tänkte mest att det kunde vara lite kul att se honom i en brottarkomedi då han trots allt ju var WWE-brottare innan han blev skådespelare. Vad som kom lite oväntat var dels att det bygger på verkliga händelser och dels att Dwayne Johnson inte har någon stor roll. Dessutom spelar han mest sig själv (och har även producerat).18-åriga Saraya (Florence Pugh) är den yngsta medlemmen i familjen Knight. Hennes far Ricky (Nick Frost) är en gammal brottare och brottarfantast som fått hela familjen att vara brottartokiga. Frun Julia (Lena Headey) plockade han i princip från gatan. Sonen Zak (Jack Lowden) är kanske duktigast av dem alla och den som tränar andra ungdomar i deras hemstad Norwich. Han är den som mest drömt om att få bli uttagen som WWE-brottare. Istället blir det Saraya som får chansen att gå efter drömmen.Även om det är långt ifrån likt till stilen så tänker man lite på Million Dollar Baby (2004) under filmens gång. Saraya kommer ju från lite av en white trash-familj, man är inte helt säker på om familjen bara är ute efter pengar eller faktiskt älskar henne och så tränas och drillas hon hårt av WWE-representanten Hutch (Vince Vaughn). Till slut klarnar det för oss som tittar, men för Saraya blir det desto svårare att finna glädje utan sin familj. Är det verkligen värt allt slit i soliga Florida eller är det hemma hos familjen i det gråa Norwich hon faktiskt hör hemma?Filmen har egentligen två styrkor som talar för den och gör att det funkar. Den ena är humorn som för det mesta går hem, speciellt runt familjen, men även med hjälp av Vince Vaughn och Dwayne Johnson. Det andra är skådespelarna där nämnda Vince Vaughn är bäst tillsammans med Nick Frost som pappa Ricky. Ricky bjuder på mest humor och är så där skönt ovetande när han inte tänker sig för utan bara säger som det är. Även Jack Lowden som sonen Zack är duktig och övertygande i några starka scener. Florence Pugh gör inte bort sig i huvudrollen, men det är främst innanför ringen hennes karaktär lyser upp. Trea till stark trea då det är underhållande för stunden, men lite lättglömt i efterhand.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 7.4

2 kommentarer:

  1. Blev positivt överraskad av denna, gillade liksom du den varma humorn. Även om man kanske försöker mjölka väl mycket av Johnsons fåtaliga uppdykanden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, humorn runt familjen var klart lyckad, inte minst pappa Ricky. Och det är sant som du säger att The Rock mest var med för att locka tittare. Eftersom han var med och producerade filmen var det ett smart "säljknep" :)

      Radera