lördag 12 oktober 2019

FracturedTitel: Fractured
Genre: Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 2019
Regi: Brad Anderson
I rollerna: Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky, Adjoa Andoh

Handling: En olycka har precis inträffat och Ray måste skynda iväg med sin dotter till närmaste sjukhus för en bruten arm. Men när hans familj försvinner, befinner han sig snart i en hektisk kamp för att upptäcka vad som hänt.

Omdöme: Det är Thanksgiving när Ray (Sam Worthington) är ute och kör med sin fru Joanne (Lily Rabe) och 6-åriga dotter Peri (Lucy Capri). Efter ett stopp vid en bensinmack inträffar en olycka och Ray måste snabbt köra sin dotter till närmaste sjukhus. Väl där händer något. Hans fru och dotter försvinner efter att Ray väntat i flera timmar på att de ska återvända från en magnetröntgen.Den alltmer frustrerade Ray börjar söka igenom sjukhuset och försöka få någon att bekräfta hans version. Men han blir hela tiden motarbetad och hela situationen blir desperat för Ray. Vad har egentligen hänt och varför påstår sjukhuspersonalen och läkarna att det var Ray själv som kom in till sjukhuset för behandling av en huvudskada? Döljer de något nere i källaren mån tro eller håller Ray på att tappa förståndet?Regissören Brad Anderson hade tidigare gjort inte minst The Machinist (2004), men även Session 9 (2001), Transsiberian (2008), Eliza Graves (2008) och några andra filmer där mysteriet och Alfred Hitchcock ligger nära till hands. I det här fallet har man en film som skulle kunna liknas vid Flightplan (2005) där en dotter försvinner på ett flygplan. Här är det alltså dotter och fru som försvinner på ett sjukhus. Den stora skillnaden är att twisten här är klart bättre än i nämnda film.Huvudanledningen till att man var nyfiken på filmen var främst att Brad Anderson stod för regin. Även om filmen inte når upp till The Machinist (2004) så är det en småtrevlig mysteriethriller. Sam Worthington i huvudrollen kan inte mäta sig med Christian Bale i nämnda film och där tappar man en hel del. Han är ok, men inte alltid helt övertygande. Precis som filmen skulle man kunna säga som inte blir jättespännande, men där man vill veta hur det ska sluta. Upplösningen funkar ganska bra då den inte ballar ur, vilket annars är lätt hänt med den här typen av filmer.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

  1. Håller med - en stabil thriller men jag tyckte kanske att filmen var lite mer spännande än vad du kände och visst är Worthington ingen Bale

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var inte helt missnöjd och det blev lite småspännande, men kanske främst mystiskt. Man var nyfiken på hur det låg till och skulle gå. Tyckte det funkade bättre än mycket annat, inklusive nämnda Flightplan.

      Radera