söndag 10 november 2019

End of SentenceTitel: End of Sentence
Genre: Drama/Komedi
Land: Island/Irland/USA
År: 2019
Regi: Elfar Adalsteins
I rollerna: John Hawkes, Logan Lerman, Sarah Bolger, Andrea Irvine

Handling: Det finns ingen relation som en roadtrip inte kan läka. Det är så Frank Fogle resonerar när han bjuder med sin son Sean på en resa till en avlägsen sjö på Irland för att sprida sin nyligen avlidna frus aska. Men Sean, som precis muckat från fängelset, är minst sagt osugen på att umgås med sin frånvarande pappa.

Omdöme: Innan hon går bort besöker en mamma sin son i fängelset för att ta farväl. Sonen Sean (Logan Lerman) sitter inne för bildstöld. När han frisläpps väntar hans far Frank (John Hawkes) på honom. Deras kontakt har inte varit den bästa, men tillsammans ska de nu uppfylla hustruns tillika moderns sista önskan - att de tillsammans ska bege sig till Irland för att där sprida hennes aska över en avlägsen sjö.Frank och Sean ger sig iväg på en roadtrip tillsammans, även om Sean är allt annat än samarbetsvillig. Han vill helst bara få det överstökat så att han kan ta sig till Kalifornien där ett jobb väntar. Men väl på Irland börjar det hända saker, inte minst när Sean träffar på och lär känna den mystiska Jewel (Sarah Bolger).En film som inleder lovande när pappa Frank försöker övertala sonen Sean att hänga med. När de sen kommer till Irland (och även innan) är Sean hela tiden negativ, inte minst mot sin far. De behöver uppenbarligen jobba på sin relation och saker från det förflutna. Det blir på sätt och vis Jewel som väcker lite liv i de båda. Resan tar inte riktigt den väntade vägen efter ett tag, vilket för far och son närmare varandra, trots att de är väldigt olika.Har alltid gillar John Hawkes och han har inga problem att bära upp denna lilla film som är långfilmsdebut av Elfar Adalsteins. Tycker filmen fint får med vad de båda har med sig i bagaget och ger en bättre förståelse för varför relationen är som den är. Hade önskat mer av den bildsköna naturen när de kör genom Irland, för det är svårt att inte få rysningar av naturen. Samtidigt har filmen en del välkommen humor som passar bra i en indiefilm som denna. Trea till stark trea.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 7.8

---

Om visningen: Missar att det regnar när jag går hemifrån vilket gör att jag förväntar mig bli blöt som en hund när jag väl kommer fram. Visar sig inte bli riktigt så farligt. Vad som däremot är lite störande på väg till bio Sture är att uppgången mot Tunnelgatan från Hötorgets t-bana är avspärrad av polisen. Får därför gå ut på andra sidan vägen och ta mig över till Tunnelgatan i regnet.

När jag kommer in på Sture luktar det toa i hela foajén. Folk sitter dock som om det vore som vanligt. Skönt nog behöver man inte vänta så länge i den lilla kö som bildats vid ingången till huvudsalongen. Visningen går sedan smärtfritt utan incidenter. Det enda man kan påpeka är att filmen är otextad vilket gör att det inte alltid är lätt att höra vad som sägs, inte minst de irländska skådespelarna.

På väg från bion till t-banan vid Hötorget är avspärrningarna borta och jag kan ta mig ner i nedgången till t-banan. I den korta tunneln innan man når spärrarna syns det gott om blodstänk på väggen, trevligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar