fredag 15 november 2019

First LoveTitel: Hatsukoi / First Love
Genre: Action/Kriminalare/Komedi
Land: Japan
År: 2019
Regi: Takashi Miike
I rollerna: Masataka Kubota, Sakurako Konishi, Shôta Sometani, Becky

Handling: En ung boxare och en prostituerad blir involverade i yakuzans droghandel under en natt i Tokyo.

Omdöme: Vad har vi på Takashi Miike sedan tidigare? Hade endast sett två av hans filmer för länge sen och det var Audition (1999) som var helt ok och Gozu (2003) som inte alls var bra. Utan att minnas de filmerna så väl så är detta med all säkerhet den mest underhållande av filmerna.Leo (Masataka Kubota) är en ung boxare som efter en fajt får ett tungt besked av läkaren. Uppgiven stöter han på (eller hon stöter in i honom) tjejen Monica (Sakurako Konishi) som tvingats prostituera sig av sin far för att han ska betala sin skuld till yakuzan. Hon flyr från en korrupt polis som har en deal med yakuzamedlemmen Kase (Shôta Sometani). Kase planerar att stjäla en knarkleverans av sin yakuza och snart är en uppgörelse i full färd samtidigt som Leo och Monica hamnar i mitten.Det är en ganska fartfylld och underhållande film som får med en hel del karaktärer. Vissa får gott om plats och introduceras ordentligt. Andra dyker plötsligt upp och får vara med och leka. Tänker främst på den stora uppgörelsen inne på ett varuhus där alla samlas och gör upp. Kul blir det, även om man inte alltid är klar över vilka vissa är.Det är en på många sätt brutal film gjord med mörk humor, något som passar klart bra. Det är överhuvudtaget en lyckad genremix som är tillräckligt seriös för att man ska hålla intresset uppe. Visst blir det kanske lite för mycket under huvuduppgörelsen när alla är med och leker, men man kan inte klaga för mycket när det både blir gott om action och humor. Det mesta av det bästa står favoriten Kase för då han måste försöka fixa röran han ställt till med. En trevlig japan det här.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 7.2

---

Om visningen: Kommer till Skandia från visning på Park och en bit mat. Det är mycket folk som står och köar vilket gör att det står folk i entrédörren till foajén. Tittar in och tycker mig se ett känt ansikte - Carl. Klämmer mig förbi och går fram till Carl som står längst fram i jättekön. Alltid lika trevligt att träffa på Carl och prata film.

När klockan är runt 20:40 säger en volontär att insläppet är försenat då det är ett Face2Face på filmen innan som drar ut på tiden. Frågar Carl om han vet vilken film/regissör och det är Xavier Dolan, en älskling för festivalen. Så det är föga överraskande att de låter honom hålla låda och struntar fullständigt i nästa visning (vår visning/reklamen ska börja kl. 21). Varför har man inte bättre marginal när man lägger schemat? Eller ännu bättre, varför inte lägga den visningen sist så kan de hålla på hur länge de vill? Alltid trevligt med F2F, men planeringen är inte den bästa.

Vi blir till slut insläppta runt 21:15. Tur då att man hade någon att prata med/hålla en sällskap annars hade man nog blivit tokig. De sätter igång reklamen kort efteråt och filmen börjar strax innan 21:30, nästan 20 minuter försenad. Visningen går sedan skönt nog helt utan incidenter eller problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar