fredag 6 december 2019

Rambo: Last BloodTitel: Rambo: Last Blood
Genre: Action/Thriller
Land: USA/Spanien/Bulgarien
År: 2019
Regi: Adrian Grunberg
I rollerna: Sylvester Stallone, Yvette Monreal, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta

Handling: Rambo beger sig till Mexiko för att rädda en väns dotter som har kidnappats av den mexikanska kartellen.

Omdöme: Efter favoriten First Blood (1982) kom de mer renodlande actionuppföljarna Rambo: First Blood Part II (1985) och Rambo III (1988). Sedan gick Rambo under jorden innan hann åter dök upp som pensionär i Rambo (2008). Nu var det dags att avsluta med en femte installation.Filmen kan inte mäta sig med den första filmen i mycket, men det hade man inte heller förväntat sig. Det hela inleder också på en nivå som man inte kan bli överraskad av. Rambo (Sylvester Stallone) lever ett lugnt och isolerat liv ute på sin gård med sina hästar. Han har även skapat ett underjordiskt tunnelsystem dit han kan dra sig tillbaka när han är trött på dagsljuset.Bland det enda han håller kärt här i livet är Gabrielle (Yvette Monreal) som varit som en dotter till honom efter hennes mors död. Rambo, som knaprar tabletter för att hålla honom i styr från sina mardrömmar om Vietnamkriget och för att han inte ska ta till övervåld, får svårt att blunda när Gabrielle hamnar i trubbel nere i Mexiko. Väck inte en björn som sover brukar det heta. Rambo är den där björnen...Om inledande tredjedelen, ja runt första halvan av filmen inte bjuder på något speciellt, blir det skillnad på filmens andra halva och inte minst sista tredjedel. John J. Rambo slutar med sina tabletter och har en anledning att gå ut i krig igen. Det blir en hämndhistoria som för tankarna till gode Charles Bronson och hans Death Wish (1974). Fast detta blir klart mycket brutalare och råare när Rambo gillrar sina patenterade fällor och "slaktar" sedan sin fiende som grisar. Klart underhållande, till slut. Inte mycket till djup, but what did you expect?

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 6.4

2 kommentarer:

 1. Mja, det hela blev för dumt för att ens vara särskilt underhållande. Skrattretande, ja, men det är ju inte riktigt samma sak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag vet inte om det är så dumt om det är underhållande? ;) Det blev rejält brutalt och bjöd på mer än väntat efter första halvan som inte var något speciellt.

   Faller i kategorin underhållning för stunden. Särskilt bra är det inte, men är man upplagd så funkar det :)

   Radera