lördag 23 maj 2020

National Treasure: Book of SecretsTitel: National Treasure: Book of Secrets / National Treasure: Hemligheternas bok
Genre: Äventyr/Action/Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 2007
Regi: Jon Turteltaub
I rollerna: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Ed Harris, Jon Voight, Helen Mirren, Harvey Keitel, Bruce Greenwood

Handling: Skattletaren Benjamin Franklin Gates försöker finna den sanna historien bakom mordet på Abraham Lincoln, genom att lösa mysteriet i de saknade sidorna från lönnmördaren John Wilkes Booths dagbok.

Omdöme: Uppföljaren till National Treasure (2004) ser återigen Nicolas Cage på skattjakt. Denna gång är insatserna dock lite högre då han även ska försöka rentvå sitt familjenamn efter det att ny bevisning pekar på att hans gammelfarfarsfar (eller något sånt) kan ha varit inblandad i attentatet på Abraham Lincoln.Ben Gates (Cage) slår sig åter ihop med Abigail Chase (Diane Kruger) och Riley Poole (Justin Bartha). De får även sällskap av Bens pappa Patrick (Jon Voight) och mamma Emily (Helen Mirren). Spåren leder dem till Paris, London och hem till USA, inte minst Washington D.C. Ledtrådarna pusslas ihop och snart är de en stor skatt på spåret. Men efter sig har de Mitch Wilkinson (Ed Harris) som är en rival som vill hitta skatten först.Det visar sig vara en fullt duglig uppföljare. Inte så skrikig och överdriven som väntat. Faktiskt trevlig och det hjälper att man har ett gäng gedigna skådespelare. Visst är Cage lite smårolig som en blandning mellan Indiana Jones och Robert Langdon från The Da Vinci Code (2006). Det blir en hel del äventyr och skattjakt, inte så tokigt.Äventyret rullar på när våra vänner (och fiender) tar sig runt och plockar upp ledtrådar. Det hela blir inte så otroligt eller korkat, även om det givetvis inte kan tas på fullaste allvar. När vi nått slutdestinationen och teamet hamnar i liv och död-situationer så blir det något svagare, precis som i föregångaren. Men det hålls ändå på en stabil nivå filmen igenom och frågan är om inte denna uppföljare håller samma standard som föregångaren. Kan även vara snäppet högre standard sett överlag. God underhållning för stunden och på tillräckligt stort allvar för att man inte ska tappa intresset.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar