måndag 22 juni 2020

WildlikeTitel: Wildlike
Genre: Drama/Äventyr
Land: USA
År: 2014
Regi: Frank Hall Green
I rollerna: Ella Purnell, Bruce Greenwood, Brian Geraghty, Ann Dowd

Handling: Mackenzie, en problemfylld tonårsflicka, skickas iväg av sin kämpande mamma att bo med sin farbror i Alaska. Men snart tvingas hon fly därifrån för att hitta en väg tillbaka till Seattle.

Omdöme: En indiefilm som tar oss från Seattle upp till Alaska när unga tonåringen Mackenzie (Ella Purnell) skickas iväg av sin mamma över sommaren. Detta då mamman behöver hjälp och inte kan ta hand om sin dotter för tillfället. Mackenzie får bo hos farbrorn (Brian Geraghty) i Alaska.Pappan har varit död i ett år och Mackenzie saknar givetvis sin pappa, vilket även fått henne att vara något förvirrad. Inte gör det saken bättre när det visar sig att hon inte kan lita på sin farbror. Det får henne att ge sig iväg på ett osäkert äventyr i Alaska där hon stöter på Bart (Bruce Greenwood) som hon hakar på.Det är något speciellt med en skådeplats som Alaska där man antingen är mitt ute i naturen eller där naturen gör sig påmind runt dig. Får ofta lite liknande upplevelse av Island på film. Här får man gott om äventyr längre in när våra två huvudpersoner utforskar den fina naturen.Hon saknar en fadersfigur, han saknar någon efter att hans fru gått bort. De finner något i varandra som de saknar och behöver just i detta ögonblick. Dessutom har Mackenzie annat att oroa sig för då hennes farbror letar efter henne.Bitvis går tankarna till Leave No Trace (2018) med far och dotter situationen, men även lite Into the Wild (2007). Dock är detta inte lika bra eller så gripande som nämnda filmer. Trots allt dramaäventyr ute i naturen där huvudpersonen flyr från något.Det kunde blivit mer av äventyret eller dramat för den delen, men det är lite lätt lagom av båda inslagen. Dessutom tar sig filmen fint när relationen mellan Mackenzie och Bart utvecklar sig bortom två främlingar som slår följe. Det är häri styrkan ligger med filmen då de i varandra hittar exakt vad de behöver. Trea till stark trea.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 6.6

2 kommentarer:

 1. Håller med om det mesta du skriver. Naturen spelar en stor roll. Relationen mellan de två huvudpersonerna var bra.

  https://jojjenito.com/2017/09/18/wildlike-2014/

  Lite lustigt är att jag kallar Greenwoods rollfigur för Rene i min text. Ingen aning var jag fick det ifrån eftersom det är helt fel. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också sett denna lite mindre film. Den hade något, och jag håller med om att relationen växte under filmens gång.

   Haha, han hette Rene Bartlett, men ville kallas för Bart så det var vad hon kallade honom för.

   Radera