onsdag 15 juli 2020

The Old GuardTitel: The Old Guard
Genre: Action/Fantasy
Land: USA
År: 2020
Regi: Gina Prince-Bythewood
I rollerna: Charlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts, Chiwetel Ejiofor

Handling: Historien följer Andy, ledaren för en hemlig grupp odödliga legosoldater som beskyddat jorden i århundraden. När teamet rekryteras för att lösa ett nöduppdrag avslöjas deras speciella förmågor och det blir upp till Andy och Nile, det senaste tillskottet i gruppen, att skydda dem alla från de som till varje pris försöker tjäna pengar på deras förmågor.

Omdöme: En grupp odödliga på fyra krigare får tillskott med en femte odödlig krigare när Nile (KiKi Layne) ansluter efter att ha blivit "dödad" i Afghanistan där hon var stationerad som marinsoldat. Andy (Charlize Theron), krigarnas ledare och den som levt längst av dem alla måste försöka hålla gruppen i säkerhet. Detta kompliceras dock av att en läkemedelsjätte vill fånga dem med hjälp av f.d. CIA-agenten Copley (Chiwetel Ejiofor) och utföra experiment på dem - på obestämd tid.

Baserat på en grafisk serie av Greg Rucka som även skrivit manuset, är detta som en något moderniserad variant av Highlander (1986) i kombination med typ Mission: Impossible. Krigarna tar sig an uppdrag världen runt och är tungt beväpnade, inklusive sina antika krigarsvärd.

Hur kul kan det vara att följa ett gäng odödliga krigare när man vet att de bara kommer klara sig gång på gång? Det visar sig dock att de inte är helt odödliga, åtminstone inte för alltid. De vet inte när, men när deras tid är kommen kommer deras skador inte längre att läka. Dessutom visar sig filmen skönt nog vara något mörkare än vad man kanske hade befarat med en sån här film.

Även om det är något mörkare än väntat så blir det inte direkt speciellt att följa dessa krigare som dödar allt i sin väg. Den något mörkare tonen hjälper en del, men det hela blir inte mer än lite tidsfördriv för stunden och är ganska lättglömt. Inte så dåligt som väntat, men inte heller i närheten av en ny Highlander (1986) eller liknande.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar