söndag 9 augusti 2020

The Cowboy Way



Titel: The Cowboy Way
Genre: Action/Komedi
Land: USA
År: 1994
Regi: Gregg Champion
I rollerna: Woody Harrelson, Kiefer Sutherland, Dylan McDermott, Tomas Milian, Luiz Guzmán

Handling: Två rodeo-mästare som är vänner och kompanjoner åker till New York för att finna en försvunnen vän och hans dotter. Dock är de svåra att finna och vistelsen blir längre och svårare än de hade räknat med. I storstan tvingas de båda vännerna klara sig med hjälp av deras landsortskunskaper.

Omdöme: Två cowboys från New Mexico, Pepper Lewis (Woody Harrelson) och Sonny Gilstrap (Kiefer Sutherland) är vänner och rider rodeo tillsammans. Nu står de inför sin tuffaste utmaning hittills. En vän till dem har betalat en människoliga i New York för att föra in hans dotter från Kuba. När vännen inte hör av sig, beger sig Pepper och Sonny till New York för att ta reda på vad som hänt.



Detta är en typ av film som hamnar lite i ett mellanläge i det mesta. Den är inte särskilt rolig eller spännande, men ibland får den till det i båda fallen. Den försöker vara roligare än den lyckas vara samtidigt som den blir allvarligare än vad man först tror att den ska vara.



Woody Harrelson är den som klarar sig klart bäst och blir stundtals riktigt rolig när han som tvättäkta cowboy ränner runt New York. Han går Sonny på nerverna med sitt ständiga prat och New York-borna både chockas och charmas av hans rakt-på-stil. Pepper är stor i truten vilket även får de båda i trubbel. Sonny är den mer städade av de två och försöker hålla en låg profil.



På sätt och vis skulle man kunna likna filmen vid en blandning mellan Crocodile Dundee II (1988) och en omvänd City Slickers (1991) när våra två cowboys tar sig an storstaden New York. Det hade kunnat bli klart bättre och nämnda filmer är att föredra bland denna lilla skara filmer. Tar sig dock längre in när Woody Harrelson får lite mer fria tyglar, även om filmen blir något utdragen mot slutet.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar