fredag 6 november 2020

Bad SamaritanTitel: Bad Samaritan
Genre: Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 2018
Regi: Dean Devlin
I rollerna: Robert Sheehan, David Tennant, Carlito Olivero, Kerry Condon

Handling: Ett par inbrottstjuvar stöter på en kvinna som hålls fången i huset de hade för avsikt att råna.

Omdöme: Sean (Robert Sheehan) och Derek (Carlito Olivero) är vänner och jobbar som parkeringsvärdar på en fin restaurang i Portland, Oregon. De extraknäcker med att välja ut de som är enkla byten genom att köra hem till dem medan offret besöker restaurangen. Under tiden gör de inbrott i deras hem och stjäl saker de inte kommer sakna. Det är åtminstone tanken.När en rik man vid namn Cale Erendreich (David Tennant) glider fram till restaurangen i sin Maserati och beter sig arrogant mot Sean och Derek, är det inget snack om att de ska slå till mot hans hem. Sean är på tur och kör hem till Cale där han utforskar det moderna huset. Han gör även en oväntad upptäckt när han påträffar en misshandlad och fastkedjad tjej.Det är en bra inledning på det hela och man lyckas bra med boven i dramat spelad av en elak David Tennant. Han får mig att tänka på Anthony Perkins i kombination med Charlie Sheen med de uppspärrade ögonen och den psykotiska blicken. Det hjälper även att Cale hela tiden verkar ligga steget före. Men Sean har bestämt sig för att rädda den tillfångatagna tjejen och måste övertyga polisen om att han inte bara hittar på eller vill hämnas på Cale för något.
Gillar som sagt inledningen, de första 20 minuterna när man inte vet vad som ska ske. Efter att upptäckten gjorts fortsätter filmen vara trevlig och man vill titta vidare. Under filmens gång bjuds man på spänning, även om det inte riktigt är så stämningsfullt som det hade kunnat bli. Trots det finns det tillräckligt här för att man ska få sig en sevärd thriller.
Det blir lite väl simpelt på sina håll och det saknas en del i själva utförandet för att bli en bättre och tätare film. Detta cementeras också av upplösningen som inte får till det som man skulle önska sig. Just när man tror att filmen vågar avsluta ordentligt så luras man och blir något besviken. Överlag funkar det, men på sina håll känns det som en ungdomsthriller istället för en vuxenthriller. Med det menar jag att det snarare blir 11-årsgräns istället för 15-årsgräns som det borde blivit och som det till stor del också är. Gillar inte när en film inte riktigt fullföljer och då inte lever upp till sin potential. Trea till stark trea.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar