måndag 7 december 2020

Honest ThiefTitel: Honest Thief
Genre: Action/Kriminaldrama/Thriller
Land: USA
År: 2020
Regi: Mark Williams
I rollerna: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan, Robert Patrick

Handling: Bankrånaren Tom har länge gäckat polisen med sina smarta kassaskåpskupper. När han plötsligt träffar kvinnan i sitt liv tar han beslutet att lämna över sig själv och alla stulna miljoner till FBI. Målet är att få en deal om kortare strafftid för att sedan kunna börja ett nytt liv med rent samvete.

Omdöme: Ända sedan den lyckade Taken (2008) har Liam Neeson gjort och förknippats med en rad actionfilmer, med blandat resultat. Man vet dock lite vad man får och även om det inte alltid är de mest minnesvärda filmerna man kan se så är man allt lite nyfiken på vad man ska bjudas på.Tom (Liam Neeson) har genomfört en rad bankkupper de senaste åtta åren, närmare bestämt tolv stycken. Han har lyckats komma undan med nio miljoner dollar och ingen anar att han är den skyldige. Med ett förflutet som marinsoldat och bombexpert har han kunnat länsa kassaskåpen. Nu har han dock träffat Annie (Kate Walsh) och inser att kärleken är tillräcklig för att sluta med den kriminella banan.När Tom så bestämmer sig för att ta sitt straff för att kunna få inre ro och börja sitt nya liv med Annie, kontaktar han FBI för att bekänna. Tanken är att han ska lämna över pengarna han stulit mot att han endast får ett kortare fängelsestraff. Men något går väldigt snett. FBI-agenterna Nivens (Jai Courtney) och Hall (Anthony Ramos) ser sin chans att säkra pensionen med pengarna Tom är villig att lämna över. De tänker också sätta dit Tom för mord...Det klassiska temat med att en oskyldig man blir ditsatt för mord har man sett många gånger förr och med bättre resultat än här. Det hela blir en något generisk action-thriller som inte bjuder på något direkt nytt eller så mycket vändningar längs vägen. Man vet helt enkelt ungefär vad man får och vad som väntar.Filmen saknar något som höjer den och skiljer den från mängden. Det finns inte så mycket spets och det hettar liksom aldrig riktigt till. Helt enkelt medelmåttig regi och story, lite för tam också. Trots det kan man inte bli direkt besviken då man får ungefär vad man förväntar sig. Det är lite kul att se Liam Neeson bli arg och utkräva hämnd. Därför funkar filmen för stunden, även om det är långt ifrån någon av de bättre actionfilmerna med Neeson.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.1

2 kommentarer:

  1. Helt enig med allt du skriver! Man är allt lite sugen att se vad han hittat på, men det är som oftast ganska mediokert... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja exakt. Fast mediokert kan man ändå vara nöjd med då man kan känna för den typen av film :)

      Radera