tisdag 8 december 2020

What Lies BelowTitel: What Lies Below
Genre: Mysterium/Thriller/Sci-Fi/Skräck
Land: USA
År: 2020
Regi: Braden R. Duemmler
I rollerna: Ema Horvath, Trey Tucker, Mena Suvari, Haskiri Velazquez

Handling: En 16-årig tjej återvänder hem från sommarlägret och får reda på att hennes mamma har en ny pojkvän. En man vars charm, intelligens och skönhet får honom att se ut som om han inte alls var mänsklig.

Omdöme: Ibland kan det vara bra att inte veta så mycket om en film, gå in med noll förväntningar och låta sig bli överraskad. Många gånger blir man ändå besviken, men ibland kan en film fånga ens intresse. Det är vad som skedde med denna film. Inledningsvis när mamma Michelle (Mena Suvari) kommer och hämtar dottern Libby (Ema Horvath) från sommarlägret och de kör hem, känns det kanske inte direkt strålande. Men när de anländer till huset vid sjön och Libby får träffa mammas nya pojkvän John (Trey Tucker), undrar man vad man ska bjudas på.
John är runt 30 år och en drömkille; snygg, vältränad, intelligent och trevlig. Vad vill han med mamma Michelle, tänker Libby. Michelle är 42 och författare, även om hon inte skrivit något på senare tid. Libby blir genast förtjust i John som gör henne knäsvag. Men om någon verkar perfekt finns det förmodligen något som inte stämmer. Samtidigt som Libby försöker värja sig mot attraktionen hon känner, börjar det ske saker som gör att hon tvekar på om han är mänsklig...
Vad filmen lyckas bra med är att fånga ens intresse och bibehålla det. Man vill se vad som ska hända härnäst, vad Libby kommer upptäcka och vart det hela ska leda. Det bjuds även på god stämning med hjälp av musiken och händelser som sker där vid huset vid sjön. Det händer en hel del småsaker som håller nyfikenheten uppe. Vi förstår precis som Libby att allt inte stämmer med John.
Kanske hade filmen kunnat låta oss tittare få se en del saker som inte Libby får se eller är medveten om. Saker som hade kunnat göra det hela kusligare. Men det är inte en film som ska ses som en skräckfilm. Mer som ett mysterium med en del thriller, sci-fi och skräck-element längs vägen.
De sista 10-15 minuterna är kanske inte helt till belåtenhet. Inte så det direkt förstör, men det ballar ur lite när man visar lite för mycket av vem John faktiskt är. Man hade inte behövt visa så mycket som man gör och fortfarande fått samma effekt, kanske bättre effekt. Men även om det finns saker här som kunde gjorts bättre eller skippats så får man en bra avslutning på det hela. Sammantaget finns här tillräckligt för att göra det till en intressant titt med en del att fundera över. Helt klart fler plus än minus och värt en titt.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 4.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar