onsdag 21 april 2021

Tough Guy: The Bob Probert StoryTitel: Tough Guy: The Bob Probert Story
Genre: Dokumentär
Land: Kanada/USA
År: 2018
Regi: Geordie Day

Handling: Med hjälp av arkivfilmer och personliga vittnesmål presenteras ett intimt porträtt av den legendariske NHL-tuffingen Bob Proberts liv och karriär.

Omdöme: När jag växte upp med NHL-ishockey spelade Bob Probert och var en av många slagskämpar i ligan. Han hade rykte om sig att vara den tuffaste av dem alla, och kunde även bidra med mål och poäng. Att han hade problem med alkohol och droger uppdagades också, men det är inte förrän man ser denna dokumentär som man får en bättre helhetsbild av situationen och honom som person.
Att se Probert (och andra) slåss på isen ger per automatik handsvett och det är inte så konstigt att det får 20.000 i arenan att ställa sig upp och jubla. Dokumentären går inte in så mycket på huvudskador och hjärnskakningar. Det nämns givetvis och det är ett kontroversiellt ämne de flesta vill undvika. I Proberts fall var det främst ett alkohol- och drogmissbruk som började relativt tidigt och var inte ovanligt i ligan.
Med hjälp av intervjuer med familjemedlemmar, vänner och f.d. med- och motspelare får man en bra bild av Probert som person. Vi får även ta del av hans egna ord i denna närgående dokumentär. En dokumentär där hans fru och barn också berättar om hur han var som make och far. Faktiskt en känslosam och stark dokumentär väl värd att se.Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.5
IMDb: 7.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar