onsdag 5 maj 2021

Inför mina favoritfilmer - 2020 (plats 74-41)Att försöka rangordna filmer är aldrig lätt. Inte blir det enklare när man ska försöka sig på att rangordna svagare filmer. Men inför topp tio görs ett försök med en ungefärlig rangordning på resten av filmerna från 2020 som setts (totalt 74 filmer sågs från 2020).

Här följer filmerna som hamnar på platserna 74-41.
Platserna 74 till runt 60 är svaga eller besvikelser.
Runt plats 60 till 40 är för det mesta ok till sevärda.#74
Adverse

En rideshare-förare upptäcker att hans yngre syster är i skuld till ett brottssyndikat.


#73
Voces / Don't Listen

Daniel och Sara har, tillsammans med sin 9-åriga son Eric, flyttat till ett nytt hus som de ska renovera och sälja vidare. Den lokala befolkningen kallar huset för "huset med rösterna". Eric är först i familjen att notera närvaron av någon eller något...


#72
The Social Dilemma

Dokumentären utforskar den mänskliga effekten av sociala medier, samtidigt som tech-skaparna själva larmar om utvecklingen.


#71
Freaky

17-åriga Millie försöker bara överleva de blodtörstiga salarna i Blissfield High och de populära elevernas grymhet. Men när hon blir det senaste målet för The Butcher, stadens ökända seriemördare, blir hennes sista år på high school det minsta av hennes bekymmer.


#70
El practicante / The Paramedic

En man som har svårt att acceptera sitt nya liv i rullstol blir besatt av kvinnan som lämnade honom och sätter en mörk hämndplan i verket.


#69
The Wolf of Snow Hollow

Terrorn slår till i en sömnig liten skidort när döda kroppar upptäcks efter varje fullmåne. Medan han förlorar sömn, uppfostrar en tonårsdotter och tar hand om sin sjuke far, kämpar polisen John Marshall med att påminna sig själv om att varulvar inte existerar.


#68
The Old Guard

Historien följer Andy, ledaren för en hemlig grupp odödliga legosoldater som beskyddat jorden i århundraden. När teamet rekryteras för att lösa ett nöduppdrag avslöjas deras speciella förmågor och det blir upp till Andy och Nile, det senaste tillskottet i gruppen, att skydda dem alla från de som till varje pris försöker tjäna pengar på deras förmågor.


#67
Run

Chloe har vuxit upp i total isolation från omvärlden. Hennes överbeskyddande mamma Diane styr hennes steg sedan födseln. Men nu är Chloe i tonåren och börjar nysta fram otäcka hemligheter från mammas förflutna.


#66
Mank

Skarpa och humoristiska betraktelser från 1930-talets Hollywood sett genom ögonen på Herman J. Mankiewicz, den alkoholiserade manusförfattaren till Citizen Kane.


#65
Night in Paradise

Efter ett dåd tar en gangstermedlem sin tillflykt till Jeju Island där han ligger lågt. Där träffar han en ung kvinna som kämpar med sina egna demoner.


#64
The Call of the Wild

En slädhund tvingas kämpa för överlevnad i det iskalla Alaska. Baserat på Jack Londons klassiska bok.


#63
The Hunt

Tolv främlingar kidnappas och vaknar upp vid en avlägsen herrgård. De inser att de blivit utvalda för att jagas av en grupp elitister som ser det som en sport.


#62
Lost Bullet

En skicklig mekaniker blir oskyldigt anklagad för mord. Det enda som kan bevisa hans oskuld är kulan från brottet - som sitter kvar i en försvunnen bil.


#61
The Nest

En familj följer pappans önskningar och flyttar till England då han erbjudits ett nytt jobb. Det hela blir dock inte som de väntat sig och deras familjerelationer sätts på stora prövningar.


#60
Lost Girls and Love Hotels

En amerikansk kvinna vill komma bort från allt och är redo att förlora sig själv i Tokyos destruktiva nattliv. Hon lever ett farligt liv på barer och kärlekshotell, och blir förälskad i en Yakuza-medlem.


#59
Ava

Ava är en lönnmördare som arbetar för en organisation och skickas runt om i världen med specialisering i högprofilerade mord. När ett jobb går helt fel tvingas hon kämpa för sin egen överlevnad.


#58
Honest Thief

Bankrånaren Tom har länge gäckat polisen med sina smarta kassaskåpskupper. När han plötsligt träffar kvinnan i sitt liv tar han beslutet att lämna över sig själv och alla stulna miljoner till FBI. Målet är att få en deal om kortare strafftid för att sedan kunna börja ett nytt liv med rent samvete.


#57
Let Him Go

Den pensionerade sheriffen George Blackledge och hans fru Margaret sörjer deras döda son och bestämmer sig för att lämna ranchen i Montana och åka till North Dakota för att besöka sonens ex, som nu lever med deras gemensamma barn och ny man hos en familj som styrs med järnhand av matriarken Blanche Weboy.


#56
Life After the Navigator

En dokumentär som hyllar filmen "Flight of the Navigator" från 1986 och synar livet för dess barnstjärna Joey Cramer som varit en riktig berg- och dalbana.


#55
La belva / The Beast

Leonida Riva är en ensam och ärrad krigsveteran, en gång i tiden kapten för arméns specialstyrkor. Livet och arbetet har drivit Riva ifrån sin familj. Hans äldste son, Mattia, har aldrig förlåtit honom medan hans dotter, Teresa, älskar honom villkorslöst. En händelse kommer dock att tvinga Leonida att förvandlas till något han trodde att han för länge sedan hade lagt bakom sig.


#54
Force of Nature

En grupp tjuvar planerar en stöt mitt under en orkan och stöter på problem när två poliser försöker evakuera alla kvarvarande från byggnaden.


#53
Borat Subsequent Moviefilm

Den kazakstanske TV-reportern Borat Sagdijev är tillbaka.


#52
The Tax Collector

En "skatteindrivare" åt en knarkbaron försätter sin familj i fara när bossens gamla rival anländer till Los Angeles.


#51
Hillbilly Elegy

Efter ett brådskande telefonsamtal återvänder en juridikstudent till hemstaden i Kentucky, där han reflekterar över tre generationers familjehistoria och sin egen framtid.


#50
The Heist of the Century

År 2006 utförde en grupp tjuvar vad som anses vara en av de mest kända och smarta bankstötarna i Argentinas historia när de rånade Banco Río-filialen i Acassuso.


#49
Archive

George Almore arbetar med en riktig mänsklig ekvivalent AI. Hans senaste prototyp är nästan klar. Denna känsliga fas är också den mest riskabla. Särskilt eftersom han har ett mål som måste döljas till varje pris: att återförenas med sin döda fru.


#48
Relic

Kay och hennes dotter Sam beger sig till deras avlägsna familjehem för att leta rätt på Kays dementa mor Edna, men upptäcker en aningen ondskefull närvaro.


#47
News of the World

En veteran från inbördeskriget går med på att överlämna en flicka, som tagits av Kiowa-indianer några år tidigare, till hennes moster och morbror - mot hennes vilja. De reser långt och möter på faror.


#46
Never Rarely Sometimes Always

Autumn är en tonårstjej som bor i en småstad i Pennsylvania tillsammans med sin mor, styvfar och två lillasystrar. Då hon blivit gravid tar hon tillsammans med sin kusin Skylar bussen till New York för att genomgå en abort utan hennes föräldrars vetskap.


#45
Pieces of a Woman

En sörjande kvinna genomgår en känslomässig resa efter förlusten av sitt barn.


#44
Possessor

Tasya Vos är agent för en hemlig organisation som använder sig av implantat i hjärnan. Dessa implantat gör att man kan ta över andras kroppar och göra dem till lönnmördare.


#43
The Silencing

En reformerad jägare som bor isolerat på ett viltreservat blir involverad i ett dödligt spel av katt och mus när han och den lokala sheriffen spårar en ond mördare som kan ha kidnappat jägarens dotter flera år tidigare.


#42
#Alive

Ett otäckt virus härjar i staden. En ensam ung man sitter inlåst i sin lägenhet utan möjlighet att söka hjälp - och försöker desperat hitta ett sätt att ta sig ut.


#41
What Lies Below

En 16-årig tjej återvänder hem från sommarlägret och får reda på att hennes mamma har en ny pojkvän. En man vars charm, intelligens och skönhet får honom att se ut som om han inte alls var mänsklig.


Imorgon fortsätter vi med plats 40-11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar