söndag 6 juni 2021

John Doe: Vigilante



Titel: John Doe: Vigilante
Genre: Kriminalare/Thriller
Land: Australien
År: 2014
Regi: Kelly Dolen
I rollerna: Jamie Bamber, Lachy Hulme, Gary Abrahams, Sam Parsonson

Handling: John Doe slåss för rättvisan på det enda sätt han kan. Genom att döda brottslingar en efter en. Han blir snart en mediesensation och inspirerar en stor grupp andra människor att följa i hans fotspår.

Omdöme: Den maskerade hämnaren kallad för John Doe står åtalad för 33 mord på diverse grova brottslingar. Landet står delat där vissa ser honom som en lika stor brottsling som de han dödar medan andra hyllar honom för hans gärningar. Det skapas till och med en grupp som stödjer hans insatser för samhället och som är villiga att hjälpa honom på alla möjliga sätt. Men vad har fått John Doe att göra det han gör och varför har han valt att prata ut om saken nu?



Tidigt känns denna australier lite som en B-film. Prestationerna är något svaga och att se den mordåtalade John Doe (Jamie Bamber) prata med journalisten Ken Rutherford (Lachy Hulme) känns väl så där. Jamie Bamber ger ändå en skaplig prestation sett över hela filmen och filmen visar sig ha en del att bjuda på, inte minst längre in.



Under filmens gång känns det som man valt att berätta historien lite fel. Att se Ken intervjua de olika inblandade och via flashbacks se vad som hänt. Men till slut visar det sig finnas en poäng med det hela. Filmen blir också som bäst under filmens sista halvtimme då John Does riktiga motiv klarnar och vi även får någon twist på vägen.



Det är utan tvekan så att sista halvtimmen räddar filmen från ett lägre betyg. Samtidigt är denna avslutning tillräckligt bra för att göra filmen sevärd. Den må vara lite B, skådespelarna och utförandet kunde varit bättre sett till hela filmen, men det mesta funkar alltså när sista halvtimmen rullar igång och tar oss i mål.

2 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar