söndag 27 juni 2021

The Clovehitch KillerTitel: The Clovehitch Killer
Genre: Drama/Mysterium/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 2018
Regi: Duncan Skiles
I rollerna: Charlie Plummer, Dylan McDermott, Madisen Beaty, Samantha Mathis

Handling: En tonårspojke börjar misstänka att hans helylle-pappa faktiskt är den seriemördare som terroriserar deras lilla stad.

Omdöme: Tyler (Charlie Plummer) är en tonåring som fått en kristen uppfostran av sina föräldrar Don (Dylan McDermott) och Cindy (Samantha Mathis) som han tvingas kalla sir och ma'am. Den lilla sömniga staden de lever i är fortfarande skakad av spåren som seriemördaren kallad "The Clovehitch Killer" lämnat bakom sig. Nu var det tio år sedan han senast band, torterade och dödade sina offer. Tio kända offer har kunnat kopplas till seriemördaren.
Mördaren är inspirerad av den ökände BTK-mördaren, men filmen är inte baserad på verkliga händelser i sig. Efter en del upptäckter och udda beteende, misstänker sonen Tyler sin far Don för att möjligtvis vara seriemördaren. Tyler tar hjälp av tjejen Kassi (Madisen Beaty) som ses som udda i samhället. Hon är även väldigt intresserad av Clovehitch-mördaren och tillsammans försöker de komma till botten med sanningen.
Tycker upplägget inte alls är tokigt, men det finns ett problem som det visar sig. Problemet är i mitt tycke att sonen är huvudpersonen och inte pappan. Det är trots allt den misstänkte seriemördaren man vill följa. Fast det behöver inte bli så tokigt så här heller och bitvis tänker jag på Summer of '84 (2018) där ett par tonåringar misstänker att grannen kan vara en seriemördare. I det fallet funkar det dock klart bättre när man väl kommer till kritan.
Filmen bygger upp det hela med att följa familjen och skapa en far-son relation. Vi precis som sonen Tyler misstänker pappan och det mesta pekar mot honom. När vi sedan följer pappan byggs spänning upp ytterligare. Men här någonstans tar historien en vändning till det sämre. Vad som kunde blivit en bra, minnesvärd och lite annorlunda seriemördarfilm visar sig snarare bli en ungdomsfilm med en del mysterium och spänningsinslag. Känns som man gjort fel val när man valt hur filmen ska utvecklas och det faller den till slut på.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar