onsdag 14 juli 2021

Hunter HunterTitel: Hunter Hunter
Genre: Thriller/Skräck
Land: Kanada/USA
År: 2020
Regi: Shawn Linden
I rollerna: Camille Sullivan, Summer H. Howell, Devon Sawa, Nick Stahl

Handling: Joseph och hans familj bor i den avlägsna vildmarken som jägare, men deras lugn och ro hotas när de misstänker att en farlig varg återvänt. Joseph beger sig ut i skogen för att spåra den.

Omdöme: Detta är en film som på ytan verkar kunna vara en varulvsfilm, men där det istället visar sig handla om att vara den som jagar och den som blir jagad. Det utspelar sig djupt inne i den kanadensiska vildmarken där jägaren Joseph (Devon Sawa) lever med sin fru Anne (Camille Sullivan) och deras 13-åriga dotter Renee (Summer H. Howell).När de upptäcker vad de misstänker vara en varg som återvänt och ger sig på djuren i deras fällor, måste de vara extra försiktiga. Joseph ger sig ut på jakt efter vargen samtidigt som Anne och Renee lämnas ensamma. Det visar sig att de har all rätt att vara oroliga, inte minst då radiokontakten med Joseph bryts.Kan inte påstå att det skulle inleda direkt strålande. Lite svårt att bli engagerad i familjens liv. Det tar därför en bra stund innan filmen kommer igång. Man undrar dock vart det ska leda och om det ska handla om varulvar eller liknande när Joseph stöter på något som nog inte orsakats av en argsint varg.Filmen tar sig under sisådär den sista halvtimmen då saker uppenbarar sig som man inte riktigt hade väntat sig. Det bjuds dessutom på en final som är tillräckligt minnesvärd och grafisk för att bli något av en snackis. För jag tror inte att någon som ser filmen kan glömma ett sånt här slut. Tycker också det sätter punkt på ett bra sätt, även om det överlag känns som man kunde gjort klart mer med historien.

2 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.4

4 kommentarer:

 1. Att ha ett bra slut i sikte när man gör film kan vara en fälla, om man bara hanterar vägen dit som en transportsträcka som måste överbryggas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Många filmer tror de är smarta med ett bra slut, men glömmer bort att resten av filmen också ska hålla bra klass. Givetvis är en film med ett bra slut aldrig fel, men inte lätt att få ihop helheten.

   Radera
 2. Jag var förtjust i denna film - obehaglig rulle
  https://filmitch.wordpress.com/2021/04/23/hunter-hunter-2020-kanada/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som sagt så blev det ju rejält grafiskt där mot slutet. Tyckte dock resten av filmen var lite för svag för att gilla den mer. Inte dålig, men slutet höjde.

   Radera