onsdag 21 juli 2021

LoverboyTitel: Loverboy
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1989
Regi: Joan Micklin Silver
I rollerna: Patrick Dempsey, Kate Jackson, Robert Ginty, Nancy Valen, Barbara Carrera, Kirstie Alley, Carrie Fisher

Handling: Randy Bodek arbetar som pizzabud för att kunna återgå till sina collegestudier. För att tjäna lite extra pengar levererar han pizzor med extra ansjovis, vilket innebär att kvinnorna som har beställt får lite extra i sängen.

Omdöme: Randy Bodek (Patrick Dempsey) går på college där han varit rumskamrat med tjejen Jenny (Nancy Valen) som också är hans flickvän. P.g.a. detta har hans studieresultat varit svaga och han försöker dölja att han har en flickvän som också är hans rumskamrat från föräldrarna Joe (Robert Ginty) och Diane (Kate Jackson). Då pappa Joe inte tänker betala collegeavgiften för nästa termin, tvingas Randy ta jobb på Señor Pizza. Han blir snart hett eftertraktad av äldre kvinnor som är villiga att betala $200 för en stund med honom när han levererar deras pizzor med extra ansjovis.Det är en historia som är minst sagt motsägelsefull då Randy försöker komma tillbaka till college för att kunna vara med flickvännen Jenny genom att gå till sängs med en massa kvinnor för pengarnas skull. Att han tar chansen att tjäna bra med pengar är en sak, att han inte ser problemet med det hela är en annan. Men det är givetvis bara en något halvkorkad ungdomsfilm, så det får man ta. Frågan är om Jenny tar det med ro när hon får reda på vad Randy haft för sig under sommaren...En sak ska man ha klart för sig och det är att Patrick Dempsey är något av en naturbegåvning i den här filmen. Han är full av energi och gör både det ena och det andra i rollen. Då Randy vill ge kvinnorna valuta för pengarna, vilket inte alltid betyder sexuellt, visar han sig vara en bra student och lär sig snabbt både det ena och det andra. Det uppskattas av kvinnorna som vill känna sig uppskattade och sedda, något deras makar sedan länge försummat. Under långa stunder är han något av en yngre version av American Gigolo (1980).Kan tycka att filmen funkar bättre runt första halvan än under senare delen. Detta då filmen flippar ur lite för mycket och nästan blir till en crazy-komedi under den sista halvtimmen. Nu övergår filmen i princip till att bli något i stil med Deuce Bigelow: Male Gigolo (1999). Randy har gått för långt och från att ha uppvaktat kvinnorna i staden (bl.a. Barbara Carrera, Kirstie Alley och Carrie Fisher) har han fått makarna efter sig. Funkar inte lika bra och filmen tappar en del av charmen filmen ändå har under första timmen eller så. En dos 80-tal får man trots allt.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5 alt. 6.0
IMDb: 6.0

2 kommentarer:

 1. Låter som en grej i min smak! Gillade Can't buy me love stenhårt, och var inte det Dempseys första film? Kul med The Exterminator Robert Ginty som farsa också! Maid of Honor med Dempsey när han skulle vara brudtärna var också kul. Men kanske mest om man är tjej. fniss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så tokig, en del 80-tals nostalgi och som sagt, Patrick Dempsey funkar bra i huvudrollen. Sen är det kul med en del av kvinnorna.

   Can't Buy Me Love har jag sett, minns den som ok. Det var dock inte hans första film. Det var istället Heaven Help Us från 1985.

   Maid of Honor har jag dock inte sett eller hört talas om så den kan jag inte uttala mig om.

   Ja, Robert Ginty kände man igen från The Exterminator. Ingen vidare skådis kanske ;)

   Radera