fredag 2 juli 2021

No Sudden MoveTitel: No Sudden Move
Genre: Kriminaldrama
Land: USA
År: 2021
Regi: Steven Soderbergh
I rollerna: Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour, Jon Hamm, Brendan Fraser, Ray Liotta, Bill Duke, Kieran Culkin, Matt Damon

Handling: En grupp brottslingar samlas under mystiska omständigheter och måste samarbeta för att avslöja vad som verkligen händer när deras till synes enkla jobb går helt i stöpet.

Omdöme: Detroit mitten av 1950-talet. Doug Jones (Brendan Fraser) är utsänd att rekrytera småbrottslingarna Curt Goynes (Don Cheadle), Ronald Russo (Benicio Del Toro) och Charley (Kieran Culkin). De ska hålla en familj gisslan samtidigt som fadern i familjen ska hämta ett dokument från kassaskåpet på sin chefs kontor. Men något går väldigt snett vilket gör att Curt och Ronald inte bara får en måltavla på sig, de vill även ta reda på vem som ligger bakom och försöka komma över en stor summa pengar från hela affären.
Steven Soderbergh må inte vara den första regissören jag håller ögonen på, men när han kommer med en ny film väcker det intresse. Detta var en film som inte bara lät intressant, den hade även en stabil skara skådespelare. Ett par av dem hade jobbat med Soderbergh tidigare, inte minst Cheadle och Del Toro i Traffic (2000).
Får lite blandade känslor med filmen. Finns en del att gilla här, skådespelarna sköter sig, 50-talet fångas bra och det hela rullar på och håller intresset uppe rakt igenom. Samtidigt sprakar det sällan till och stämningen borde varit bättre. Under filmens gång tänker jag hur det kunde bli något i stil med härliga L.A. Confidential (1997), men det saknas definitivt något för att höja sig till den nivån.
När filmen går in i slutfasen och vi börjar få en del vändningar och flera karaktärer som vill vara med och leka, känns det lite som en light-version av en bra Quentin Tarantino-film eller varför inte en Guy Ritchie-film. Finessen finns inte riktigt där, men det är en någorlunda trevlig filmstund man får ändå. Känns bara som att det var upplagt för något mer än vad man nu får.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5 alt. 7.0
IMDb: 6.8

2 kommentarer:

 1. Jag tycker Steven Soderbergh är överskattad och dessutom extremt ojämn, och filmerna blir sällan särskilt bra. Men han kan hantverket, så de blir sällan riktigt dåliga heller.

  Men tydligen strömmar den här filmen på HBO Nordic, då, som jag inte har, så jag har en ursäkt att inte se den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med till stor del. Får sällan till det fullt ut, men hantverket är det inget fel på. Grejen är att man aldrig vet när han får till det, vilket han ibland får. Oftast är filmerna trots allt sevärda.

   Radera