söndag 18 juli 2021

PigTitel: Pig
Genre: Drama/Thriller
Land: USA/Storbritannien
År: 2021
Regi: Michael Sarnoski
I rollerna: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin, Cassandra Violet

Handling: En tryffeljägare tvingas lämna sitt isolerade hem i Oregons vildmarker och återvända till sitt tidigare hem i Portland för att söka efter hans tryffel-gris då denne stulits.

Omdöme: Rob (Nicolas Cage) lever ett tillbakadraget och isolerat liv tillsammans med sin gris ute i skogen någonstans i Oregon. Tillsammans med sin gris letar han rätt på tryffel som han i flera år sålt till Amir (Alex Wolff). Amir kommer från storstaden Portland och har blivit rik på att sälja tryffeln till de fina restaurangerna i staden. Men när Robs gris blir stulen, måste Rob och Amir ge sig ut på jakt i Portland för att försöka få tillbaka grisen.Nicolas Cage ser ut som en hemlös och har inga problem med att kännas trovärdig som sådan. Det är en förvånansvärt återhållsam Cage som inte kör med sina gamla beprövade utbrott, åtminstone inte mer än en-två gånger. Hans Rob är en målmedveten man och man får höra honom säga "I want my pig back!" ett par gånger. Ja, visst blir det lite komiskt att se en vuxen man vara så betuttad i en gris.Det blir inte riktigt som man skulle kunna tro när Rob vill ha tillbaka sin kära gris. Det blir inte en hämndhistoria där han vänder upp och ner på Portland. Jo, delvis vänder han upp och ner på Portland när han återvänder efter att ha varit borta i runt femton års tid. Det blir snarare som en legend som återvänt där hans förflutna uppenbarar sig.Visst är det inte en direkt tokig film, den puttrar på. Problemet är väl att den puttrar på lite väl mycket filmen igenom. Cage är klart stabil, men historien är trots allt något svag och banal. Det blir faktiskt ganska tråkigt att följa Rob och Amir som tar sig runt Portland. Vi förstår vem Rob en gång var och vad som fått honom att fly verkligheten. Dessutom vad hans gris har för betydelse för honom. Det är väl fint i sig, men som film lämnar den en del att önska då den inte har mycket till puls.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.2

2 kommentarer:

  1. Den här vill jag se! Så det får jag ordna. Reklambilden med P I G ser otäck ut och inte alls som filmens handling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja på ytan verkade det kunna vara en otäck liten film. Men det är främst ett lågmält och långsamt berättat drama.

      Radera