lördag 10 juli 2021

SettlersTitel: Settlers
Genre: Sci-Fi/Drama/Mysterium/Thriller
Land: Storbritannien/Sydafrika
År: 2021
Regi: Wyatt Rockefeller
I rollerna: Brooklynn Prince, Sofia Boutella, Jonny Lee Miller, Ismael Cruz Cordova, Nell Tiger Free

Handling: Mänsklighetens tidigaste bosättare på Mars gör vad de måste för att överleva de kosmiska elementen och varandra.

Omdöme: Pappa Reza (Jonny Lee Miller), mamma Ilsa (Sofia Boutella) och dottern Remmy (Brooklynn Prince) är bosättare på Mars. Familjen lever ett stillsamt liv med att ta hand om sin grönsaksodling och djuren bestående av grisar och höns. Men de är inte ensamma. När Jerry (Ismael Cruz Cordova) kliver in i deras liv förändras lugnet till en kamp för överlevnad.Historien berättas i stort sett ur ögonen på flickan Remmy. Brooklynn Price, som slog igenom i The Florida Project (2017), spelar henne och hon är nog också bäst i filmen. Sofia Boutella som Ilsa är otroligt kall och känslolös redan från början. Hon och de övriga vuxna övertygar tyvärr inte alls som det visar sig.Filmen förklarar väldigt lite om hur de kom dit, varifrån de fått allt material, hur de kunnat bygga allt osv. En del frågor besvaras under filmens gång, men långt ifrån alla självklara frågor får sina svar. Det tycker jag är något svagt då det är en viktig del i en sci-fi film och inte minst i den här filmen. En del saker kan man så klart lämna obesvarade och låta tittaren fundera över, men de grundläggande sakerna bör man reda ut tidigt eller under filmens gång.Filmen visar sig vara indelad i tre kapitel. Första kapitlet får man lära känna familjen lite grann och se livet de lever. Under andra kapitlet står filmen mest och trampar vatten. Det händer inte så mycket och tyvärr visar sig också detta kapitel vara det klart längsta. Tredje och sista kapitlet händer det lite mer och situationen som uppstår ger en del att fundera över, både för tittaren och de inblandade. Men det mynnar inte ut i något direkt bra. Om man istället vill se en liten sci-fi film som lyckas så är Prospect (2018) helt klart att föredra.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5 alt. 6.0
IMDb: 5.8

2 kommentarer:

  1. Det görs för mycket film, och för många dåliga. Det ska bli skönt att slippa den här. Prospect tappade jag intresset för när jag såg en trailer som berättade hela filmen i sammandrag. Men eftersom den får en 4 för känsla av dig, är den nog värd att se ändå. Så så får det bli, vid tillfälle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan vara farligt att titta på trailers. Många gånger tittar jag bara lite för att få en känsla för filmen innan jag stänger av för att inte veta för mycket.

      Radera