lördag 3 juli 2021

The ForgottenTitel: The Forgotten
Genre: Drama/Mysterium/Sci-Fi/Thriller
Land: USA
År: 2004
Regi: Joseph Ruben
I rollerna: Julianne Moore, Dominic West, Gary Sinise, Anthony Edwards

Handling: En mor har förlorat sin 8-åriga son i en flygkrasch och får psykiatrisk hjälp. Istället för hjälp får hon höra att sonen aldrig existerat utan bara är en produkt av flera års självskapade minnen.

Omdöme: Eftersom man hade sett och till viss del uppskattat en del av Joseph Rubens tidigare filmer som The Stepfather (1987), True Believer (1989), Sleeping with the Enemy (1991) och The Good Son (1993), var man lite nyfiken på vad denna kunde bjuda på.Telly (Julianne Moore) går i terapi hos psykiatrikern Dr. Jack Munce (Gary Sinise) efter att hennes 8-åriga son omkommit i en flygolycka för 14 månader sen. Det är åtminstone vad hon intalar sig, men Munce och Tellys make Jim (Anthony Edwards) säger att de aldrig haft en son och att hon bara inbillar sig allt.När Telly träffar på Ash (Dominic West), finner hon en annan förälder som miste sitt barn i flygolyckan. Telly och Ash är snart jagade av federala agenter utan att ha gjort något. De inser att någon verkar vilja tysta dem genom att radera deras minnen av barnen. Men varför och vem skulle ha en anledning att göra något sådant?Det känns lite som något man skulle kunna se i ett "Arkiv X"-avsnitt. Det kittlar till på sina håll, mest för att man hade kunnat göra det till något bättre. Nu blir det lite halvdant i det mesta. Det saknas mystik och spänning av den grad som hade varit att önska. Den känns inte heller tillräckligt smart för att det ska utvecklas till något minnesvärt. Dock inte helt bortkastad tid även om det inte räcker till ett godkänt betyg. Kan vara värt att se The X Files (1998) och The X Files: I Want to Believe (2008) om man gillar denna, och vice versa.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 5.8

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte denna var rätt hyfsad men jag minns att det blev lite löjligt på sina ställen. Kanske den var bäst från början och en bit in, så längde den hade potential, och innan den som så ofta måste maxas för att folk inte ska tappa intresset. Som sagt, lite arkiv-x klass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, inte så tokig när den puttrar på, men höjer sig aldrig till något mer. Snarare att den tappar längre in.

      Radera