onsdag 4 augusti 2021

PeppermintTitel: Peppermint
Genre: Action/Kriminalare
Land: USA
År: 2018
Regi: Pierre Morel
I rollerna: Jennifer Garner, John Gallagher Jr, John Ortiz, Juan Pablo Raba

Handling: En ung kvinna utan någonting att förlora bestämmer sig för att hämnas på de som tog allt hon höll kärt ifrån henne.

Omdöme: Fransmannen Pierre Morel gjorde Taken (2008) innan det blev From Paris with Love (2010) och The Gunman (2015). Förstnämnda är klart bra och fick Liam Neeson att komma in i andra andningen som actionhjälte. De två övriga var väl desto mer mediokra, om än inte dåliga actionfilmer.Vad vi får här är en typisk hämnd- och vigilantefilm. Riley North (Jennifer Garner) har blivit hänsynslös och hämndlysten. Vi får ta del av vad som hände för fem år sedan då hon levde ett komfortabelt liv där hon jobbade på bank och hade make och dotter. Men när hon bevittnar hur ett kriminellt gäng kallblodigt skjuter ihjäl maken och dottern, har hon inget att förlora.Att vi har en kvinna som hämnas gör ingen större skillnad. Filmmakarna verkar dock ha trott det då de inte lyckats göra något annorlunda med det här. Det är en alldeles för ordinär, och till stor del overklig historia vi bjuds på. Det hjälper inte heller att Jennifer Garner känns tråkig i huvudrollen. Visst är hon övertygande som vältränad och så, men som skådespelerska är hon trist. Viktigt att ha en skådespelare som kan bära upp rollen även i de dramatiska scenerna så att man bryr sig.En sak jag personligen hade velat se och var nyfiken på var Riley Norths bakgrund, hennes fem år då hon bara försvann innan hon återvände. Man får veta väldigt lite och här tycker jag filmen hade mer att få ut. Borde helt enkelt ha följt henne under tiden hon försvinner, tränar upp sig, planerar allt. Det hade gett filmen mer kött på benen och kunnat göra att man brytt sig mer om henne och hennes resa.Det blir även alldeles för ordinärt med de kriminella där det inte finns någon som sticker ut och gör det hela intressant. Vill gärna ha åtminstone en eller ett par bra karaktärer. Inget som gör detta minnesvärt helt enkelt. Välgjort och så med en del bättre sekvenser, men överlag är det väldigt slätstruket och inget att ta med sig.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.5

2 kommentarer:

  1. Jag ser nog hellre om Death Wish. Trean, allra helst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så DW3 är en favorit med andra ord? Den är nog svagast tillsammans med femman i mitt tycke. Fast förutom originalet är ingen direkt bra, även om jag fann fyran vara ganska underhållande :)

      Radera