lördag 4 september 2021

Along Came PollyTitel: Along Came Polly / ...och så kom Polly
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 2004
Regi: John Hamburg
I rollerna: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Alec Baldwin, Hank Azaria, Jsu Garcia, Bryan Brown

Handling: Reuben Feffer är en försiktig man som inte vågat ta några risker i sitt liv. Efter att planerat ett lugnt familjeliv blir han plötsligt dumpad av sin nyblivna fru under deras smekmånad. Men när han minst anar det så kommer Polly in i hans liv, en gammal skolkamrat som älskar kryddstark mat, illrar, extrema sporter och att dansa salsa och Reubens liv blir sig aldrig likt igen.

Omdöme: Ibland känner man för något lättsamt och lättsmält som det här. Postern förtäljer att det är en ny komedi av en av manusförfattarna till Meet the Parents (2000). Och visst känner man igen stilen och humorn en del från den. Skulle även vilja säga att det till viss del är lite som There's Something About Mary (1998), även om det kanske aldrig riktigt är lika extrem humor här. Vad de dock alla har gemensamt är att det är romantiska komedier med Ben Stiller i huvudrollen.Filmen följer Reuben (Ben Stiller) som jobbar med risk management inom försäkringsbranschen. Han gifter sig med sin drömkvinna Lisa (Debra Messing) och beger sig på smekmånad. Saker går inte riktigt som planerat och Reuben återvänder till New York med svansen mellan benen. Hans bästa vän, skådespelaren Sandy (Philip Seymour Hoffman) ger honom ett par goda råd (nåja) och tar även med honom på fest. Där träffar han oväntat den gamla skolkamraten Polly (Jennifer Aniston) som jobbar som servitris.Som tidigare nämnts är det svårt att inte tänka på Meet the Parents med humorn och en del situationer vår huvudperson hamnar i. Det blir även ganska roligt att följa det hela och inte minst Philip Seymour Hoffman som får spela en extravagant vän. Lite over-the-top ibland, men då han gör det så pass bra är det svårt att inte skratta bara man ser honom.Tyvärr tappar filmen lite ånga under filmens gång. Det känns inte längre som den prickar rätt med humorn på samma sätt. Svårt att sätta fingret på vad det beror på, men filmen är helt klart roligare under första halvan. Med det sagt funkar den för stunden och är bättre och inte minst roligare än en hel del annat i genren.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.0

2 kommentarer:

 1. Tur att det kan vara lättsamt att bli dumpad på sin smekmånad. Filmmagi!

  Undrar hur det gick till? Men jag får väl se den för att få reda på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bara att bänka sig och ta reda på det. Kanske få en stunds lättsam underhållning och lite humor på det :)

   Radera