onsdag 15 september 2021

Best SellersTitel: Best Sellers
Genre: Drama/Komedi
Land: Kanada/USA
År: 2021
Regi: Lina Roessler
I rollerna: Aubrey Plaza, Michael Caine, Ellen Wong, Scott Speedman

Handling: En grinig, pensionerad författare ger sig motvilligt ut på en sista bokturné för att hjälpa en ung bokförläggare.

Omdöme: Ett litet bokförlag som ägs och drivs av Lucy Stanbridge (Aubrey Plaza) har svårt att få det att gå runt tack vare svaga försäljningssiffror. Samtidigt är Jack Sinclair (Scott Speedman) redo att köpa bokförlaget av henne. Lucy bestämmer sig för att leta upp en gammal författare vars enda bok gavs ut på 70-talet av hennes far som lämnat över bokförlaget till henne. Författaren i fråga är Harris Shaw (Michael Caine) som visar sig vara en grinig gammal gubbe som inte vill bli störd. Men då Lucy hittat kontraktet hennes far skrev med författaren, har bokförlaget rätt till en till bok, och att Harris Shaw ska följa med på en bokturné för att lansera boken.Harris följer motvilligt med Lucy på en roadtrip som främst tar dem till barer runt om USA. Ett av kraven Harris har är att han ska bli försedd med alkohol, något Lucy måste gå med på för att få med sin potentiella kassako. Men det går inte riktigt som hon tänkt sig då Harris är envis som en åsna och tycker att allt är "bullshite", något som dock visar sig kunna vara något som kan användas i marknadsföringssyfte.Michael Caine är alltid stabil och har inga problem med att spela en åldrande grinig författare. Det ger givetvis ett par roliga stunder då Harris Shaw är allt annat än vänlig och charmig. Aubrey Plaza fick jag upp ögonen för när hon var klart duktig och minnesvärd i Ingrid Goes West (2017). De båda gör här vad de ska, men det känns inte som de har materialet att jobba med för något mer.Filmen går lite efter en standardmall där Lucy till en början har svårt att vinna Harris förtroende. De ger sig ut på bokturnén och under roadtripen kommer de möjligtvis lite närmare varandra och sänker sin gard. Blir lite smårolig på sina håll, men lyckas aldrig vara jätterolig och saknar för den delen den rätta värmen en sån här film ska ha. Den visar förvisso bra upp hur dagens samhälle blivit själlöst och folk mer bryr sig om sociala medier än något annat. Med andra ord inget att ta med sig, men någorlunda ok för stunden.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.1

2 kommentarer:

  1. Lever Michael Caine än!?!? Det var inte illa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var samma frågeställning de hade om hans rollkaraktär i filmen. 88 år är ju en viss ålder, inte alls illa att spela med i filmer. Tyvärr kommer han och andra legender inte vara med för evigt...

      Radera