lördag 11 september 2021

PreyTitel: Prey
Genre: Äventyr/Drama/Thriller
Land: Tyskland
År: 2021
Regi: Thomas Sieben
I rollerna: David Kross, Hanno Koffler, Robert Finster, Yung Ngo

Handling: En vildmarksvandring förvandlas till en desperat kamp för överlevnad för fem vänner som blir måltavla för en mystisk skytt.

Omdöme: De fem vännerna Roman (David Kross), Albert (Hanno Koffler), Peter (Robert Finster), Vincent (Yung Ngo) och Stefan (Klaus Steinbacher) har gett sig ut i en nationalpark dagen efter att de haft en svensexa för Roman som ska gifta sig med sin Lisa (Livia Matthes). Men när någon plötsligt beskjuter dem, inser de snart att det inte var en olyckshändelse.De fem storstadsborna måste försöka gömma sig i skogen och ta sig mot en väg de sett från en utkiksplats. Under den minst sagt obehagliga upplevelsen har de fem vännerna svårt att komma överens vilket även leder till att en del hemligheter kommer upp till ytan.Tysk äventyrsthriller i vildmarksmiljö, det behöver inte vara helt fel. Från början är det lite som Deliverance (1972) när våra vänner tar sig nerför floden och umgås. Sedan är frågan om det hela ska utvecklas till något i stil med The Hunt (2020) eller snarare The Descent (2005) där det istället är en grupp tjejkompisar som hamnar i trubbel. Men nej, riktigt så blir det inte när man här alltså har någon med gevär som har fått dem i sitt kikarsikte.Vad det hela går ut på, vad motivet är och varför de är måltavlan vet man inte under en lång tid. En galen psyksjuk mördare finns där ute och det är egentligen det viktigaste. Men filmen har lite svårt att få till det under filmens senare delar. Inte så mycket fel på upplägget och det bjuds på en del nerv och spänning där i den Bayerska nationalparken. Vad som sänker är främst att de jagade inte har någon plan under filmens gång och jagas av en psyksjuk som bara verkar ha valt ut dem för att de råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 4.5

2 kommentarer:

  1. Tänker igen på Shoot to kill https://www.imdb.com/title/tt0096098/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Shoot to Kill är lite klassisk när det kommer till vildmarksthriller. Fast jag tänkte inte direkt på den. Den är dock klart trevligare än denna :)

      Radera