lördag 27 november 2021

PalmerTitel: Palmer
Genre: Drama
Land: USA
År: 2021
Regi: Fisher Stevens
I rollerna: Justin Timberlake, Ryder Allen, Alisha Wainwright, Juno Temple, June Squibb

Handling: En före detta fånge blir vän med en pojke från ett problemfyllt hem.

Omdöme: Eddie Palmer (Justin Timberlake) har avtjänat sitt fängelsestraff och återvänder hem till sin farmor Vivian (June Squibb). Vivian visar sig hyra ut en husvagn på sin tomt åt den problemfyllda Shelly (Juno Temple) och hennes något udda son Sam (Ryder Allen). Samtidigt som Palmer får ett jobb som vaktmästare på skolan där han själv gick och var en duktig amerikansk fotbollsspelare en gång i tiden, tvingas han ta hand om lille Sam när Shelly ger sig iväg.
Palmer, som bara vill sköta sitt och ha lugn och ro, har inte mycket över för Sam som gillar att leka med dockor, titta på barnprogram för flickor och även leka och ofta klä sig som en flicka. Palmer, med hjälp av Sams lärarinna Maggie (Alisha Wainwright), försöker dock göra sitt bästa med att ta hand om Sam då de inte vill att socialtjänsten ska sätta Sam på fosterhem.
Filmen bjuder inte på något nytt som man inte sett tidigare. Ex-kåkfarare försöker komma på fötter igen, har en tendens att hamna i trubbel, träffar någon (i det här fallet en mobbad pojke) som han försöker hjälpa och på köpet hittar han kanske sin kärlek. Som sagt, inte många överraskningar längs vägen men görs det rätt med en hel del hjärta kan det bli klart trevligt ändå.
I det här fallet får man säga att det är en ok film utan att höja sig till något mer. Storyn är stabil men har lite svårt att verkligen greppa tag i en. Visst blir det lite småtrevligt när Palmer och Sam kommer närmare varandra. Palmer visar sig ha ett gott hjärta och Sam kanske kan få honom att hålla sig undan trubbel. Sam å sin sida är inte som andra barn och bryr sig föga om det.
Får väl säga att Ryder Allen som Sam till en början känns lite svag när man först träffar honom. Men allt eftersom växer han på en. Faktiskt ganska rolig och bjuder även på en del värme. Hans relation till Palmer påminner lite om hur Billy Bob Thornton inte vill ha något att göra med en udda unge i charmiga julfilmen Bad Santa (2003) bara för att bli bästa vänner. Inte lika välspelat och roligt här, men lite samma utveckling på vänskapen.
En ok film till slut får man ändå säga. Inget direkt speciellt och Justin Timberlake har väl lite svårt att bära en film på egen hand. Men det blir inte så tokigt tack vare pojken Sam och vänskapen med Palmer. Noterbart annars att Fisher Stevens som står för regin var en lite halvjobbig skådespelare i lättsammare roller på inte minst 80- och 90-talet. Hans film innan denna var för övrigt Stand Up Guys (2012).

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar