torsdag 11 november 2021

Small Engine RepairTitel: Small Engine Repair
Genre: Drama/Komedi/Thriller
Land: USA
År: 2021
Regi: John Pollono
I rollerna: John Pollono, Jon Bernthal, Shea Whigham, Ciara Bravo

Handling: Saker och ting hamnar utom kontroll när tre livslånga vänner kommer överens om att göra en tjänst åt den unga kvinnan som de alla älskar.

Omdöme: Under tiden som Frank (John Pollono) sitter inne tar hans två barndomsvänner Swaino (Jon Bernthal) och Packie (Shea Whigham) hand om Franks lilla flicka. Åren går och dottern Crystal (Ciara Bravo) är i de övre tonåren och ska snart börja på college. Crystal, hennes pappa och hennes två "farbröder" är som en familj. Crystals mamma Karen (Jordana Spiro) dyker i princip endast upp runt jul så det är pappa Frank som är viktigast i hennes liv.Tiden går och vänskapen mellan de tre har fått sig en törn efter en utekväll. Nu har Frank bestämt sig för att bjuda över Swaino och Packie för att återuppta vänskapen med en helkväll i hans verkstad. Men frågan är om det är enda anledningen till varför Frank bjudit över dem. Han verkar vara något disträ. Det visar sig att han planerat något speciellt denna kväll och behöver sina två barndomsvänner på plats.Utan att riktigt veta vad det ska vara för typ av film eller vart den ska ta vägen var det lite upplagt för att det kanske skulle bli ett kriminaldrama av det hela. Franks förflutna då han suttit inne skulle förmodligen hinna ikapp honom. Men riktigt så blir det inte. De tre vännerna och dottern känns nästan som en fortsättning och modern version på Three Men and a Little Lady (1990).

Filmen har en relativt lättsam ton och jargong mellan vännerna och dottern, ändå känner man att något kommer ske. Det visar sig också stämma. Det är en slow-burner som vaggar in en i en falsk säkerhet där de tre vännerna har trevligt ihop och minns tillbaka på tiden tillsammans, ända sedan barndomen.De tre vännerna spelade av John Pollono, Jon Bernthal och Shea Whigham funkar bra tillsammans och känns som vänner på riktigt. Alla har de egenskaper som gör att dynamiken håller intresset uppe även när de bara umgås och snackar strunt.När vi väl kommer till vändningen i filmen är man redo för att vad som helst kan ske. Det lyfter dock inte riktigt som det borde göra. Förutom att få upp pulsen lite grann för ett tag, hamnar filmen i lite samma läge som tidigare i filmen. Förutsättningarna har ändrats, men det fanns mer att få ut av historien.En historia som bygger på en pjäs av filmens regissör John Pollono som här gör regidebut. Han hade tidigare skrivit manuset till Jake Gyllenhaal-filmen Stronger (2017). John Pollono i rollen som Frank påminner förresten stundtals en del om Vince Vaughn.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar