lördag 26 februari 2022

Ni vu, ni connu / Neither Seen Nor RecognizedTitel: Ni vu, ni connu / Neither Seen Nor Recognized / Inte se inte höra inte veta!
Genre: Komedi
Land: Frankrike
År: 1958
Regi: Yves Robert
I rollerna: Louis de Funès, Noëlle Adam, Claude Rich, Moustache

Handling: I en liten fransk by skulle allt vara frid och fröjd om den lokale polisen inte blev förlöjligad av en smart tjuvjägare.

Omdöme: I strävan efter att vara Frankrikes lugnaste lilla stad, ställer tjuvjägaren Blaireau (Louis de Funès) till det gång efter gång. Samtidigt som borgmästaren vill stoppa honom och polisen Parju (Moustache) misslyckas och blir förlöjligad av honom, fortsätter Blaireau med sitt. Han tillhandahåller också invånarna och restaurangerna i byn med fisk och vilt, något som gör honom omtyckt av de flesta.Vad man inte kunde veta på förhand är att det här skulle visa sig vara fransk fars. Säkert kul och uppskattas av de som gillar den här typen av humor. För egen del blir det istället alldeles för tillgjort och överdrivet. Några sekvenser får till det lite bättre. Tänker då främst på fisketävlingen som funkar bra, även om den är alldeles för kort. Även fängelsevistelsen blir rolig på sina håll.Gummiansiktet Louis de Funès är lite smårolig, men det är långt ifrån så kul som det brukar kunna bli när han är i farten och får fria tyglar att härja fritt. Han brukar nämligen bli som roligast när han inte är i kontroll och blir upprörd. Här är det snarare tvärtom vilket gör att han känns begränsad.Vid sidan av Blaireau följer historien även pianoläraren Fléchard (Claude Rich) som är förälskad i Arabella (Noëlle Adam) som dock finner alla män i byn vara idioter. Hon vill ha en äventyrlig och farlig man. Deras historia flyter till slut ihop med Blaireau, men det leder inte till att bli något vidare av det hela.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar