lördag 26 mars 2022

Angel III: The Final ChapterTitel: Angel III: The Final Chapter
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 1988
Regi: Tom DeSimone
I rollerna: Mitzi Kapture, Mark Blankfield, Maud Adams, Richard Roundtree

Handling: Angel hittar sin mor, som övergav henne som barn. Modern anförtror henne att hon har en dotter till, som är försvunnen. Mer får Angel inte veta innan modern blir mördad. Med hjälp av gamla vänner börjar hon sökandet efter systern i Los Angeles träsk.

Omdöme: Den andra filmen i serien, Avenging Angel (1985) utspelade sig fyra år efter händelserna i den första filmen, Angel (1984). Nu har det gått hela elva år efter händelserna i den första filmen då huvudkaraktären Molly/Angel var 15 år, vilket alltså gör att hon ska vara 26 år här.
Molly (Mitzi Kapture) har anlänt till Los Angeles från New York där hon numera bor och jobbar som frilansfotograf. Efter att ha fotograferat på en konsttillställning, får hon syn på ett familjärt ansikte - sin mamma. Efter att Molly konfronterat sin mamma 14 år efter att mamman lämnade henne när hon var 12 år gammal, får Molly reda på att hon har en yngre syster som föddes efter att mamman lämnade henne.
Plötsligt mördas mamman vilket gör att Molly är fast besluten att leta upp sin lillasyster Michelle (Tawny Fere' Ellis) och rädda henne från det trubbel hon hamnat i. Molly är redo att bli Angel igen för att komma in i världen med kvinnohandel som styrs av Nadine (Maud Adams) och hennes högra hand Shahid (Emile Beaucard). Till sin hjälp får Molly sin gamle vän, f.d. prostituerade Spanky (Mark Blankfield) och hans vän, filmregissören Neal (Kin Shriner) som blir förtjust i Molly.
Den första filmen funkar fint och skapar god stämning och en del spänning med en hel del inspelat runt Hollywood Boulevard. Dess akilleshäl är huvudrollsinnehavaren. I den andra filmen är storyn svagare, men har en bättre och mer passande huvudroll. Här i den tredje delen är det på nytt en ny huvudrollsinnehavare i titelrollen som funkar bättre än i originalet, men storyn och produktionskvalitén är svagare än i föregångarna.
Det är klart att man inte kan förvänta sig så mycket av ett tredje kapitel i en B-filmsserie. Men det är trots allt 80-tal och en viss charm med dessa filmer. Kommer även att tänka på Death Wish-serien där det är ganska sunkigt redan från början, även om den stora skillnaden är att man ju hade Charles Bronson som dragplåster i alla filmerna. Någon av den klassen har man inte i dessa filmer, men filmerna gör ändå inte bort sig helt och funkar som lite sunkunderhållning för stunden.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 4.9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar