onsdag 16 mars 2022

Avenging AngelTitel: Avenging Angel / Angel 2, hämnden
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 1985
Regi: Robert Vincent O'Neil
I rollerna: Betsy Russell, Rory Calhoun, Susan Tyrrell, Ossie Davis

Handling: Molly har slutat att gå på gatan som prostituerad. Nu har hon börjat på college och är juridikstuderande. När hon får reda på att polisen och vännen Andrews mördats, får hon och Kit Carson göra allt de kan för att ta reda på vem som ligger bakom.

Omdöme: Det har gått fyra år sedan händelserna i Angel (1984), även om det i själva verket endast borde vara ett eller två år. Molly/Angel har vuxit upp och ska inte längre vara 15 år. Titelrollen har också ersatts av Betsy Russell som är ett bättre val för rollen än vad Donna Wilkes var i den första filmen. Det roliga är att Donna Wilkes var fyra år äldre än Betsy Russell. Att Donna Wilkes inte repriserar sin roll lär ha varit p.g.a. att hon krävde för mycket pengar, även om regissören Robert Vincent O'Neil kände att hon inte hade passat som collegestudent.
När Mollys vän tillika polisen Andrews (Robert F. Lyons) dödas på öppen gata, finns ett ögonvittne till det hela. Molly informeras om det inträffade och tar kontakt med sina gamla vänner, inklusive Kit Carson (Rory Calhoun) för att hitta vittnet och hämnas vännen Andrews. Men mördarna är också ute efter vittnet och är redo att tysta alla som kommer i deras väg.
Den första filmen funkade bra som den var med en psykopatisk seriemördare som härjade på Los Angeles-gator. Den filmens svagaste kort var Donna Wilkes i huvudrollen. Här är det en annan vinkel på det hela med ett par tungt beväpnade män som alltså dödat en polis. Det blir långt ifrån lika tätt och ibland slängs det även in några komiska sekvenser som går för långt med pajasvarning på både scenerna och musiken.
En del av actionscenerna funkar bra, även om skottväxlingarna blir lite B när det snarare känns som de avlossar knallpulver än äkta vara. Man får trots allt lite småtrevligt med filmen som funkar som underhållning för stunden. Det är dock sämre än den första filmen, även om Betsy Russell alltså är ett bättre val än Donna Wilkes var i originalet.
2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5 alt. 6.0
IMDb: 4.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar