söndag 29 maj 2022

Inför mina favoritfilmer - 2021 (plats 30-11)


Att försöka rangordna filmer är aldrig lätt. Inte blir det enklare när man ska försöka sig på att rangordna svagare filmer. Inför topp tio görs ett försök med en ungefärlig rangordning på resten av filmerna från 2021 som setts (totalt 96 filmer har setts från 2021).

Här följer filmerna som hamnar på platserna 30-11.

Platserna 30 till 20 är sevärda till bra filmer.
Från runt plats 20 är det mestadels bra filmer.


#30
Stowaway


En fripassagerare på ett uppdrag till Mars sätter igång en serie oavsiktliga konsekvenser.


#29
The Unforgivable


En kvinna som dömts för mord släpps från fängelset efter 20 år och börjar söka efter sin yngre syster som hon tvingades överge många år tidigare.


#28
Ich bin dein Mensch / I'm Your Man


För att få forskningsmedel för sina studier, accepterar en forskare ett erbjudande om att delta i ett extraordinärt experiment: i tre veckor ska hon leva med en humanoid robot, skapad för att göra henne lycklig.


#27
I onde dager / The Trip


Ett dysfunktionellt par åker till en avlägsen stuga för att komma iväg, där båda har för avsikt att döda den andra. Innan de kan genomföra sina planer får de oväntat besök i form av tre förrymda fångar...


#26
American Underdog


Berättelsen om NFL Hall of Fame-quarterbacken Kurt Warner, som gick från att fylla hyllor i en stormarknad till att bli en amerikansk fotbollsstjärna.


#25
Escape from Mogadishu


När inbördeskrig bryter ut i det tidiga 90-talets Somalia, tvingas sydkoreanska och nordkoreanska ambassadörer att samarbeta för att fly Mogadishu.


#24
I Fell in Love Like a Flower Bouquet


En kärlekshistoria som sträcker sig över 5 år mellan Kinu och Mugi. De är båda 21 år och studenter i Tokyo som sent en natt missar sista tåget hem. Deras förhållande utvecklas snart romantiskt.


#23
The Good Boss


I väntan på ett besök av en kommitté som kan ge hans företag en utmärkelse för excellens, försöker ägaren till ett företag som tillverkar industriella vågar att lösa eventuella problem från sina arbetare i tillräckligt god tid.


#22
Kate


Den skickliga lönnmördaren Kate ska utföra sitt sista uppdrag innan hon drar sig tillbaka. När hon misslyckas med uppdraget att mörda en medlem av yakuzan i Tokyo inser hon att hon har blivit förgiftad. Hon har nu ungefär 24 timmar på sig att hitta sin mördare och utkräva hämnd innan hennes alltmer försämrade hälsotillstånd leder till hennes död.


#21
The Lost Daughter


Leda är en professor i litteratur och mor till två vuxna döttrar. Hon befinner sig på semester på en solig ö i Medelhavet. Där möter hon en familj som leder till att hon blir djupt påverkad av minnen från de svåra val hon gjorde som ung förälder och dess konsekvenser för sig själv och sin familj.


#20
Oxygen


När Liz vaknar i en kryokammare blir det början på en kamp för att överleva och minnas vem hon är innan syret tar slut.


#19
The Guilty


Efter att ha blivit involverad i en internutredning har polisen Joe Baylor förflyttats till att ta emot inkommande SOS-samtal. När han får ett nödsamtal från en kvinna som säger att hon är utsatt för en pågående kidnappning, hamnar Joe i en händelsekedja som ska komma att sätta hans handlingsförmåga och omdöme på prov.


#18
BAC Nord / The Stronghold


En polisbrigad arbetar i de farliga norra stadsdelarna av Marseille, där brottsligheten är högre än någon annanstans i Frankrike.


#17
Nightmare Alley


Stanton Carlisle en ambitiös lurendrejare, som har förmågan att få som han vill med få välformulerade ord, träffar och besöker en kvinnlig psykolog. Men det visar sig snart att psykologen är farligare än honom. Baserad på William Lindsay Gresham novel.


#16
Blue Bayou


När en koreansk-amerikansk man uppvuxen i Louisiana arbetar hårt för att skapa ett liv för sin familj, måste han konfrontera spöken från sitt förflutna när han upptäcker att han kan deporteras från det enda land han någonsin har kallat hem.


#15
My Son


Edmond Murray kör genom det skotska höglandet efter att ha fått ett samtal från sin ex-fru. Deras 7-åriga son har försvunnit från en campingplats. När polisen misstänker att barnet kidnappats, försöker Edmond ta reda på varför.


#14
Verdens verste menneske / The Worst Person in the World


Den avslutande delen av Joachim Triers Oslo-trilogi (Reprise & Oslo, 31 augusti) följer en kvinna genom romantiska relationer, vänskap, karriär och familj. En film om kärlek och att finna mening.


#13
The Card Counter


Berättar historien om en före detta förhörsledare inom militären som blivit en duktig kortspelare samtidigt som han tampas med sina inre demoner.


#12
A Hero


Rahim sitter i fängelse på grund av en skuld han inte kunde betala tillbaka. Under två dagars permission försöker han övertyga sin borgenär om att dra tillbaka sitt klagomål mot betalning av en del av summan. Men saker och ting går inte som planerat.


#11
Mass


Sex år efter en tragisk skolskjutning möts två föräldrapar på var sin sida av tragedin för att försöka få ett grepp om vad som egentligen hände. Gail och Jay förlorade sin son i masskjutningen - Richard och Linda är föräldrar till förövaren, som tog sitt eget liv efter dådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar