söndag 29 maj 2022

Inför mina favoritfilmer - 2021 (plats 50-31)


Att försöka rangordna filmer är aldrig lätt. Inte blir det enklare när man ska försöka sig på att rangordna svagare filmer. Inför topp tio görs ett försök med en ungefärlig rangordning på resten av filmerna från 2021 som setts (totalt 96 filmer har setts från 2021).

Här följer filmerna som hamnar på platserna 50-31.

Platserna mellan 50 till 31 är ok till värda att se.


#50
No Sudden Move


En grupp brottslingar samlas under mystiska omständigheter och måste samarbeta för att avslöja vad som verkligen händer när deras till synes enkla jobb går helt i stöpet.


#49
Voyagers


När mänsklighetens framtid står på spel, inleder en grupp unga män och kvinnor, framavlade för intelligens och lydnad, en expedition för att kolonisera en avlägsen planet. Men när oroande hemligheter om uppdraget kommer upp till ytan, trotsar de sin träning och börjar utforska sin innersta mest primitiva natur. Medan livet på rymdskeppet sjunker ner i kaos, förtärs de av rädsla, lust och en omättlig maktlystnad.


#48
The Hand of God


I Neapel på 80-talet följer Fabietto sitt Napoli och Diego Maradona i fotboll när en familjetragedi får honom att slå in på en lovande men osäker karriär som filmskapare.


#47
C'mon C'mon


Den bohemiske radioprataren Johnnys privatliv har stagnerat trots en försiktigt blomstrande karriär. När han med kort varsel tackar ja till att ta hand om sin nioåriga systerson Jesse, medan systern Viv tampas med sin make Pauls ohälsa, får hans liv en välbehövlig nytändning.


#46
Land


En sorgtyngd kvinna bosätter sig ensam i en avlägset belägen stuga någonstans i Wyomings bergsområde.


#45
Small Engine Repair


Saker och ting hamnar utom kontroll när tre livslånga vänner kommer överens om att göra en tjänst åt den unga kvinnan som de alla älskar.


#44
The Mitchells vs. the Machines


Robotapokalypsen sätter stopp för deras bilresa. Nu är det upp till familjen Mitchell - som är världens konstigaste familj - att rädda mänskligheten.


#43
Sundown


Neil, Alice och tonårsbarnen Alexa och Colin bor på lyxhotell i Acapulco, Mexiko men tvingas förkorta semestern på grund av ett dödsfall i familjen. När en av dem oväntat prövar familjens starka band stiger gamla konflikter upp till ytan.


#42
Benedetta


En nunna i 1600-talets Italien lider av oroväckande religiösa och erotiska visioner. Hon får hjälp av en följeslagare och förhållandet mellan de två kvinnorna utvecklas till en erotisk kärleksaffär.


#41
Un monde / Playground


När Nora blir vittne till att storebror Abel blir mobbad av andra barn, skyndar hon sig för att skydda honom. Men Abel tvingar henne att vara tyst. Fast i en lojalitetskonflikt försöker Nora hitta sin plats, sliten mellan barns och vuxnas världar.


#40
Belfast


Nioårige Buddy och hans arbetarfamilj upplever det tumultartade slutet av 1960-talet, då "the troubles" utbröt i Belfast, Nordirland, med blodiga konflikter mellan katoliker och protestanter som utbröt till ett fullskaligt inbördeskrig.


#39
Born a Champion


Under en blodig jiu jitsu-match i Dubai blir den ärrade fightern Mickey Kelly besegrad under förnedrande former av den ökände Marco Blaine. Slagen i bitar och med synen i farozonen lämnar Mickey strålkastarljuset för att istället ägna sig åt sin familj. Flera år senare sprids ett smygfilmat klipp från den ödesdigra matchen som avslöjar att Blaine fuskade sig till segern. Tusentals röster höjs som kräver en returmatch. Återigen möts de två. Nu i en match på liv och död.


#38
Petite maman


Nelly har just förlorat sin kära mormor och mammans barndomshem ska säljas. Medan föräldrarna packar ihop huset ger sig Nelly ut i skogen där hennes mamma lekt som liten. En dag är mamman plötsligt borta. Samma dag träffar Nelly en flicka i sin egen ålder i skogen. Hon heter Marion. Precis som hennes mamma.


#37
Dune: Part One


Paul Atreides, en briljant och talangfull ung man född med ett storslaget öde, måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. När illasinnade krafter kastas in i en konflikt över tillgången på planetens mest värdefulla råvara - ett ämne med förmåga att låsa upp mänsklighetens fulla potential - kommer bara de som övervinner sina rädslor att överleva.


#36
Nobody


Hutch Mansell, en underskattad och förbisedd pappa och make som tar emot livets smällar och förödmjukelser utan att någonsin slå tillbaka, en "nobody". När två tjuvar bryter sig in i hans förortshem en natt, avstår Hutch ifrån att försvara sig själv och sin familj i hopp om att förhindra allvarliga våldsamheter. Hans tonårsson, Blake, är besviken på honom och hans fru Becca verkar dra sig alltmer undan från honom. Efterdyningarna av händelsen eldar på Hutchs sedan länge sjudande raseri, utlöser latenta instinkter, och får honom att välja en väg som kommer att avslöja mörka hemligheter och dödliga färdigheter.


#35
House of Gucci


När Patrizia Reggiani, en outsider från en enkel bakgrund, gifter in sig i familjen Gucci får hennes otyglade ambition familjen att splittras. Det utlöser en hänsynslös spiral av svek, dekadens, hämnd och i slutändan - mord.


#34
Munich: The Edge of War


En brittisk diplomat reser till München i upptakten till andra världskriget, dit en tidigare klasskamrat till honom från Oxford också är på väg, men arbetar för den tyska regeringen.


#33
The Fallout


Gymnasiestudenten Vada navigerar genom det känslomässiga nedfallet hon upplever i kölvattnet av en skoltragedi. Relationer med hennes familj, vänner och syn på världen förändras för alltid.


#32
No Man of God


Det komplicerade förhållandet som bildades mellan FBI-analytikern Bill Hagmaier och seriemördaren Ted Bundy under Bundys sista år i fängelse.


#31
The Mauritanian


Mohamedou Ould Slahi kämpar för sin frihet efter att ha tillfångatagits och fängslats i Guantanamo utan anklagelse av den amerikanska regeringen i flera år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar