lördag 28 maj 2022

Inför mina favoritfilmer - 2021 (plats 70-51)


Att försöka rangordna filmer är aldrig lätt. Inte blir det enklare när man ska försöka sig på att rangordna svagare filmer. Inför topp tio görs ett försök med en ungefärlig rangordning på resten av filmerna från 2021 som setts (totalt 96 filmer har setts från 2021).

Här följer filmerna som hamnar på platserna 70-51.

Platserna 70 till 51 är för det mesta ok till sevärda.


#70
Best Sellers


En grinig, pensionerad författare ger sig motvilligt ut på en sista bokturné för att hjälpa en ung bokförläggare.


#69
Licorice Pizza


Historien följer den 25-åriga Alana och den 15-årige Garys uppväxt i det tidiga 70-talets San Fernando Valley i Kalifornien.


#68
Blood Red Sky


En kvinna med en mystisk sjukdom tvingas till handling när en grupp terrorister försöker kapa ett flygplan under en transatlantisk nattflygning.


#67
Beckett


Efter en tragisk bilolycka i Grekland hamnar Beckett, en amerikansk turist, mitt i en farlig politisk konspiration och på flykt för sitt liv.


#66
Crazy About Her


Efter en galen kväll i varandras sällskap upptäcker Adri att det enda sättet att träffa Carla igen är att bli patient på den psykiatriska klinik där hon bor.


#65
Intrusion


Ett gift par har flyttat till en liten stad där de byggt sitt drömhus. Men när de blir utsatta för ett inbrott förändras hela deras tillvaro.


#64
Crisis


Tre historier om opioidvärlden kolliderar: en narkotikaagent arrangerar en fentanyl-smuggling mellan Kanada och USA, en arkitekt som haft ett oxykodonberoende försöker finna sanningen bakom sin sons inblandning med droger och en universitetsprofessor kämpar med oväntade avslöjanden om hans forskningsarbetsgivare, ett läkemedelsföretag med stort statligt inflytande som ska introducera ett nytt "icke-beroendeframkallande" smärtstillande medel på marknaden.


#63
Those Who Wish Me Dead


En pojke som blir vittne till ett mord blir förföljd av två utsända mördare i Montanas vildmark. En överlevnadsexpert får till uppgift att skydda pojken samtidigt som en kraftig skogsbrand hotar att konsumera dem alla.


#62
Clean


Plågad av sitt förflutna försöker en sopgubbe som kallas för Clean leva ett lugnt och tillbakadraget liv. Men han finner sig snart tvingad att försona sig med våldet i hans förflutna.


#61
The Marksman


Jim är en ranchägare med förflutet inom Marinkåren, vars ägor gränsar till Mexiko. När han en dag räddar en pojke på flykt undan en knarkkartell inleds en dödlig jakt av det udda paret genom USA.


#60
Drive My Car


Två år efter sin frus oväntade död ska Yūsuke Kafuku regissera Onkel Vanja på en teaterfestival i Hiroshima. När den stilige TV-stjärnan Kōji Takatsuki dyker upp som en obehaglig påminnelse om det förflutna, väljer Kafuku att ge honom rollen som Vanja, utan att riktigt förstå varför. Samtidigt börjar han långsamt bygga ett band till Misaki Watari, en tystlåten kvinna som fått i uppdrag att skjutsa Kafuku i hans älskade röda Saab 900.


#59
The Little Things


Vicesheriffen i Kern County, Joe “Deke” Deacon, skickas till Los Angeles för en snabb insamling av bevismaterial. Istället blir han inblandad i jakten på en seriemördare som sätter skräck i staden. Polisutredningens ledare, Jim Baxter, imponeras av Dekes polisinstinkter och engagerar honom under radarn.


#58
Palmer


En före detta fånge blir vän med en pojke från ett problemfyllt hem.


#57
The Conjuring: The Devil Made Me Do It


Året är 1981 och paret Warren utreder ett mord som kan vara kopplat till en demonisk besittning.


#56
Copshop


På väg genom Nevadaöknen i en sönderskjuten bil, kommer den sluga bedragaren Teddy Murretto på en desperat plan för att gömma sig från de utsända mördarna som är ute efter honom. Han ser till att hamna i polishäktet. Men häktet kan inte skydda honom särskilt länge.


#55
Last Night in Soho


Eloise är en ung student med stor passion för modedesign, som på ett mystiskt sätt kan ta sig tillbaka till 1960-talet där hon möter sin idol, en bländande ung sångerska som drömmer om berömmelse. Men 60-talets London är inte vad det ser ut att vara, och själva tiden verkar falla isär med skrämmande konsekvenser...


#54
Stillwater


En far reser från Oklahoma, USA till Marseille i södra Frankrike för att hjälpa sin dotter som sitter i fängelse för ett mord som hon hävdar att hon inte har begått.


#53
The Last Duel


Historien utspelas i 1300-talets Frankrike och fokuserar på en man som återvänder hem från kriget och upptäcker att hans fru blivit våldtagen av hans vän. Ingen tror på kvinnan och soldaten vädjar därför till kungen om att få tillåtelse att duellera mot våldtäktsmannen, som då blir den sista lagliga duellen i Frankrike.


#52
The Protégé


Anna räddades som barn av den legendariska lönnmördaren Moody och är världens skickligaste kontraktsmördare. Men när Moody dödas brutalt, lovar hon att hämnas mannen som lärde henne allt hon kan.


#51
Here Today


När den äldre komediförfattaren Charlie Burnz träffar gatesångaren Emma Payge i New York bildar de en osannolik vänskap som omdefinierar innebörden av kärlek och förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar