lördag 28 maj 2022

Inför mina favoritfilmer - 2021 (plats 96-71)


Att försöka rangordna filmer är aldrig lätt. Inte blir det enklare när man ska försöka sig på att rangordna svagare filmer. Inför topp tio görs ett försök med en ungefärlig rangordning på resten av filmerna från 2021 som setts (totalt 96 filmer har setts från 2021).

Här följer filmerna som hamnar på platserna 96-71.

Platserna 96 till 71 är svaga eller besvikelser.


#96
Midnight in the Switchgrass


En FBI-agent och Florida State-polis samarbetar för att utreda en rad olösta mordärenden i jakten på en seriemördare.


#95
Malignant


Madison får paralyserade mardrömmar om mord som visar sig hända precis då hon drömmer om dem. Drömmarna blir värre och värre och för varje mord kommer mördaren närmare Madison. I försök att hitta sanningen blir Madison tvungen att gå tillbaka till sin barndom för att hitta sanningen bakom kopplingen.


#94
Infinite


En man upptäcker att hans hallucinationer i själva verket är visioner från tidigare liv.


#93
Censor


Efter att ha sett en kusligt bekant skräckfilm beslutar sig Enid, en filmcensor, att försöka lösa mysteriet med sin systers försvinnande och inleder en resa som löser upp gränsen mellan fiktion och verklighet.


#92
The French Dispatch


"The French Dispatch" väcker liv i en samling historier från den sista utgåvan av en amerikansk tidskrift som publicerades i en fiktiv fransk stad under 1900-talet.


#91
The Woman in the Window


Anna Fox bor ensam i en lägenhet i New York där hon spenderar dagarna med att dricka vin, titta på gamla filmer... och att spionera på sina grannar. När familjen Russell flyttar in på andra sidan gatan framstår de först som den perfekta familjen. Men när Anna en kväll tittar ut genom fönstret ser hon något hon inte borde. När alla runt henne börjar ifrågasätta hennes berättelse tvingas hon göra allt för att bevisa sanningen.


#90
Coming 2 America


Prins Akeem återvänder till Amerika när han fått reda på att han har en son i New York.


#89
Spiral: From the Book of Saw


Ett sadistiskt geni skapar sin egen form av rättvisa. Polisdetektiven Zeke Banks och hans oerfarna partner William Schenk ansvarar för utredningen av flera otäcka mord som påminner om stadens rysliga förflutna. Oavsiktligt fångad i ett alltmer förvirrande mysterium befinner sig Zeke plötsligt mitt i mördarens makabra och sjuka spel.


#88
Halloween Kills


Några minuter efter att Laurie Strode, hennes dotter Karen och barnbarnet Allyson, lämnade det maskerade monstret Michael Myers inlåst och brinnande i Lauries källare, förs Laurie brådskande till sjukhuset med livshotande skador, i tron att hon äntligen lyckats döda sin livslånga plågoande. Men när Michael lyckas befria sig från Lauries fälla fortsätter hans rituella blodbad. När Laurie kämpar mot smärtan och förbereder sig för att försvara sig mot honom, inspirerar hon hela Haddonfield till att resa sig mot det ohejdbara monstret.


#87
Finch


På en postapokalyptisk jord lär sig en robot, byggd för att skydda livet för sin skapares älskade hund, om livet, kärleken, vänskapen och vad det innebär att vara människa.


#86
Settlers


Mänsklighetens tidigaste bosättare på Mars gör vad de måste för att överleva de kosmiska elementen och varandra.


#85
Pig


En tryffeljägare tvingas lämna sitt isolerade hem i Oregons vildmarker och återvända till sitt tidigare hem i Portland för att söka efter hans tryffel-gris då denne stulits.


#84
Antlers


I en isolerad stad i Oregon upptäcker en småstadslärare och hennes bror, den lokala sheriffen, att en ung elev bär på en skrämmande hemlighet.


#83
Recalled


Störande visioner om fasansfulla olyckor. Posttraumatisk minnesförlust. Och en kvinnas desperata kamp för att avslöja sanningen om sitt förflutna.


#82
Old


En familj är på semester. På den soliga ensliga stranden inser de snart att något inte känns rätt då de åldras snabbare för varje timme som går.


#81
Titane


Titane är en extatisk, färgstark, mörk och påträngande film där identiteter, blod och andra drivmedel flödar fritt och ymnigt. Här bultar hjärtan, motorer och musik i takt i en berättelse som garanterat inte lämnar någon oberörd. Efter en våg av oförklarliga och blodiga mord återfinner en far sin son som varit försvunnen i 10 år.


#80
Prey


En vildmarksvandring förvandlas till en desperat kamp för överlevnad för fem vänner som blir måltavla för en mystisk skytt.


#79
Without Remorse


John Kelly, en Navy SEAL, ger sig ut för att hämnas sin frus död bara för att upptäcka att han befinner sig i en större konspiration.


#78
Things Heard & Seen


En konstnär flyttar till Hudson Valley med sin make och dotter. Snart börjar hon misstänka att hennes äktenskap har ett ohyggligt mörker, ett som konkurrerar med hennes nya hems historia.


#77
Cry Macho


En f.d. gammal rodeostjärna och avdankad hästuppfödare går med på att ta hem en väns 13-årige son, bort från sin mamma i Mexiko. På deras resa tillsammans får mannen upprättelse genom att lära pojken vad det innebär att vara en bra och hederlig man.


#76
No Time to Die


James Bond har lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.


#75
Le bal des folles / The Mad Women's Ball


En ung kvinna i Paris blir orättvist institutionaliserad i en anstalt för psykiskt sjuka. Hon planerar att fly med hjälp av en av anstaltens sjuksköterskor. Baserad på romanen Le bal des folles av Victoria Mas.


#74
Don't Breathe 2


Uppföljaren tar oss till åren efter den första filmen, där The Blind Man lever i stillhet, tills hans synder hinner ikapp honom.


#73
Last Survivors


En far och son, som levt isolerade från omvärlden i 20 år, möter en utomstående som hotar att förstöra den utopi de har byggt.


#72
The Ice Road


Efter att en avlägsen diamantgruva kollapsat i norra Kanada, anlitas ett par förare för ett våghalsigt räddningsuppdrag. De ska köra långtradare med tung last över isarna och försöka hinna fram i tid för att rädda de fångade gruvarbetarna.


#71
Bajocero / Below Zero


På en enslig väg attackeras en fängelsetransport brutalt. Martín, polisen som körde, försöker sätta sig i säkerhet samtidigt som fångarna vill göra slut på honom och fly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar