torsdag 16 juni 2022

In Search of Darkness: Part IITitel: In Search of Darkness: Part II
Genre: Dokumentär
Land: Storbritannien/USA
År: 2020
Regi: David A. Weiner

Handling: Fortsättningen till "In Search of Darkness" dyker djupare bland skräckfilmerna och in i de praktiska effekterna av 80-talets skräckfilmer med helt nya intervjuer från genreikoner och branschexperter tillsammans med den ursprungliga rollistan.

Omdöme: Den första filmen In Search of Darkness (2019) tittade på de mer kända skräckfilmerna från 80-talet i över 4 timmar. Denna andra del fortsätter i samma stil med att gräva djupare och till stor del syna de övriga, mindre kända titlarna. Var det något som saknades i den första delen så var det just att man hade velat ha lite mer av de mindre titlarna.
Såg fram emot att åter få gräva ner mig i 80-talets skräckfilmer och kanske få lite fler tips på sådant som kunde vara värt en titt. Det visar sig helt klart vara mer av en djupdykning då det plockas fram en hel del mindre kända titlar. Även om det för det mesta inte är helt obskyra titlar så visar sig de flesta filmerna vara sådant man sett alternativt av det svagare laget med få tips. Men det är fortfarande kul att se.
Precis som i den första delen får man gott om intervjuer med regissörer, skådespelare och diverse filmälskare som delar med sig av sina egna erfarenheter och andra historier. För en filmälskare är det givetvis en guldgruva och det blir svårt att sluta titta när man väl börjat, trots att det hela har en speltid på en bit över 4 timmar, drygt 260 minuter.
Eftersom man har med bl.a. Tom Savini, som var en av de allra främsta inom makeup och goreeffekter under 80-talet, blir det även en del av den varan. Ett ganska givet inslag då det var en stor del av 80-tals skräckfilmen där man inte förlitade sig så mycket på dataeffekter. Sen har man även med ett kortare segment där man tittar på lite videospel som baserades på de mer kända skräckfilmerna från 80-talet.
Även om detta inte är lika bra som den första delen, funkar det bra som ett komplement och en fortsättning. Man kan säga att den fyller i en del av luckorna som den första filmen lämnade. Dock kan jag tycka att det fanns lite mer att få ut vad gäller kvalitén på skräckfilmerna man valt att ta upp här och det är även få internationella inslag. Men visst är det kul att den italienska skräckfilmen och giallon får lite utrymme, även om den främst hade sin topp under 70-talet.

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 8.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar