måndag 25 juli 2022

Jesse Stone: Sea ChangeTitel: Jesse Stone: Sea Change
Genre: Kriminaldrama/Mysterium
Land: USA
År: 2007
Regi: Robert Harmon
I rollerna: Tom Selleck, Kathy Baker, Kohl Sudduth, Rebecca Pidgeon, Sean Young, William Devane, Stephen McHattie, Saul Rubinek, William Sadler, Viola Davis

Handling: Jesse Stone får ett samtal från sin ex-fru om att hon har gått vidare och träffat någon annan. För att inte falla tillbaka till alkoholismens ovanor begraver Jesse sig i ett gammalt ouppklarat mordfall som inträffade under ett märkligt bankrån.

Omdöme: Saker och ting är väldigt lugna i östkuststaden Paradise. Polischefen Jesse Stones (Tom Selleck) kollega Molly (Viola Davis) har slutat efter att ha blivit gravid. Hon har ersatts av Rose (Kathy Baker), en f.d. polisanställd. Jesse har också fått ett samtal från sin ex-fru i Los Angeles som inte tycker att de ska fortsätta sin kontakt då hon träffat en ny man. Detta gör att Jesse har större tendens att dricka extra mycket om kvällarna när han är ensam hemma.Under ett möte med psykiatrikern Dr. Dix (William Devane) får han tips om att hitta något han gillar att hålla sig upptagen med. Stone gräver då fram ett olöst s.k. cold case-fall från 1992. Ett ungt bankbiträde hittades död, nergrävd efter att ha blivit kidnappad under ett bankrån. Jesse besöker då dåvarande bankchefen Hasty Hathaway (Saul Rubinek) för att höra vad han har att säga om rånet. Han besöker även systern till den döda kvinnan, Leeann Lewis (Rebecca Pidgeon) för att se om han kan nysta upp mysteriet.Efter att den föregående filmen Jesse Stone: Death in Paradise (2006) kändes något sömnigare och med blekare skådespelare, känns det som denna film återigen hittat tillbaka. En viktig del i det är just valet av skådespelare med både nya och återvändande ansikten för Jesse Stone-filmerna. Rebecca Pidgeon, Sean Young och William Sadler gör alla sitt. Kathy Baker som ersättare till Viola Davis funkar också. Kohl Sudduth som Suitcase Simpson är som pånyttfödd när han kommer tillbaka i tjänst. Och så får man inte glömma återvändande Saul Rubinek som är lika bra här som han var i Jesse Stone: Night Passage (2005).Det blir ett lite annorlunda grepp med ett gammalt mordfall istället för ett nytt, pågående fall. Tycker det blir ett bra mysterium kring detta gamla fall där Stone märker att den ursprungliga mordutredningen missade en hel del. Som gammal mordutredare i Los Angeles är det därför något för Jesse Stone att gräva ner sig i och försöka lösa. Under tiden har han även ett aktuellt fall om en misstänkt våldtäkt som inte får högsta prioritet av honom. Han får då god hjälp av Rose, både med att prioritera det och att utreda själva fallet.Detta är en lyckad film i Jesse Stone-serien. Den har en hel del av det man önskar och som funkat tidigare. Ett intressant mordmysterium, en Jesse Stone som försöker få bukt med sina alkoholvanor, en pågående potentiell skandal i den lilla staden som han måste hålla under kontroll, kvinnor som försöker förföra honom och den passande och välkomna humorn från inte minst Stone, men även kollegorna och hunden. En trevlig titt helt enkelt.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 7.1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar