söndag 14 augusti 2022

The Upside of Anger



Titel: The Upside of Anger
Genre: Drama/Komedi
Land: USA/Storbritannien/Tyskland
År: 2005
Regi: Mike Binder
I rollerna: Joan Allen, Kevin Costner, Evan Rachel Wood, Keri Russell, Erika Christensen, Alicia Witt, Mike Binder

Handling: När hennes man plötsligt försvinner med sin svenska sekreterare måste den skarptungade förortshustrun och hennes fyra döttrar hantera både mammans romantiska problem så väl som vardagliga problem.

Omdöme: I en lugn villaförort i Detroit har Terry Ann Wolfmeyer (Joan Allen) svårt att acceptera att hennes make lämnat henne och parets fyra döttrar. Hon tar till flaskan för att dränka sina sorger och är allmänt bitsk mot allt och alla.



De fyra tonårsdöttrarna Hadley (Alicia Witt), Andy (Erika Christensen), Emily (Keri Russell) och Popeye (Evan Rachel Wood) försöker stödja henne under den tuffa perioden samtidigt som de själva försöker gå vidare med sina liv.



Radioprataren och f.d. baseballstjärnan Denny Davies (Kevin Costner) blir snart Terrys drickpartner då de kan träffas på dagtid istället för att vara ensamma. Denny visar sig inte bara bli en god vän till Terry, han finns också där för döttrarna, inte minst yngsta Popeye och den aspirerande reportern Andy som får jobb på radiostationen som assistent åt producenten Shep Goodman (Mike Binder).



Duktiga Joan Allen leder trupperna i denna film av Mike Binder som både skrivit manuset och regisserat förutom att spela radioproducenten Shep Goodman som har en svaghet för hälften så gamla tjejer. Filmen har ibland lite American Beauty (1999) över sig, i kombination med The Virgin Suicides (1999) vad gäller systrarna.



Tiden läker alla sår brukar man säga, men för Terry och döttrarna blir det inte särskilt mycket enklare att gå vidare då Terrys make inte hör av sig och verkar helt ha kapat bandet till sin familj. Denny livar upp stämningen lite grann samtidigt som han försöker respektera familjens behov av att bearbeta situationen på sitt sätt. Tyvärr låter Terry ofta frustrationen gå ut över döttrarna och Denny.



Det är lite mysigt med filmer som dessa som både får fram skratt och gråt i en familj som går igenom både det ena och det andra. Eftersom Terry inte bara tänker lägga sig ner och acceptera att maken lämnat henne och familjen, blir det lite kul att se hur hon kämpar emot. Man kan t.ex. fullt förstå hennes motstånd till Shep vilket leder till en del av de roliga sekvenserna under filmens gång.

4 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 6.8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar