måndag 27 mars 2023

HeartbreakersTitel: Heartbreakers
Genre: Komedi/Kriminalare/Romantik
Land: USA
År: 2001
Regi: David Mirkin
I rollerna: Sigourney Weaver, Jennifer Love Hewitt, Ray Liotta, Gene Hackman, Jason Lee, Anne Bancroft, Carrie Fisher, Sarah Silverman

Handling: Max skyr inga medel för att komma åt rika mäns bankkonton. Hon sätter aldrig sitt hjärta på spel, hon är bara ute efter pengarna. Assisterad av sin charmiga dotter Page, har sexiga Max gjort det till sitt lukrativa levebröd att gifta sig till pengar. Men problemen tonar upp sig då Page blir kär på riktigt och inleder en hektisk flykt undan sin man - med ett lik i bagaget.

Omdöme: Max (Sigourney Weaver) och dottern Page (Jennifer Love Hewitt) är professionella sol-och-vårare som samarbetar då de snärjer rika män. Detta genom att Max gifter sig och Page sedan förför mannen kort efter bröllopet för att det ska leda till skilsmässa och en nätt liten summa pengar som plåster på såren.Efter att ha utsatt Dean (Ray Liotta) för denna behandling, känner Page att det är dags för henne att bryta sig loss och sätta sina kunskaper på prov på egen hand. Men först måste de komma över de stora pengarna och siktar in sig på tobaksmiljonären Tensy (Gene Hackman) som sjunger på sista versen. Samtidigt försöker Page snärja en yngre man vid sidan, vilket leder henne till barägaren Jack (Jason Lee) som visar sig vinna hennes hjärta.Hur kul är det inte att komma över en sån här film som man inte har några förväntningar på men som visar sig vara bättre än förväntat. En typ av film som inte alltid är lyckad och kräver både bra skådespelare och humor som funkar. Och det är precis vad man får här. Duktiga skådespelare och en avslappnad, trevlig stil runt Palm Beach i Miami där mor och dotter är på jakt.Filmen kan liknas en del vid favoriten Dirty Rotten Scoundrels (1988) där ju Michael Caine och Steve Martin briljerar som två sol-och-vårare på Franska Rivieran. Här är det istället Sigourney Weaver och Jennifer Love Hewitt som förför och charmar sig fram, och båda gör det bra får man säga.Vid sidan av de två kvinnorna är både Gene Hackman och Ray Liotta bra som de lurade männen. Hackman som slitne kedjerökaren Tensy med misstänksam hushållerska. Liotta som lurige bilsvindlaren Dean. De är ingen större match för Max och Page som är erfarna rävar som kan ta sig ur de flesta kniporna, även när det hettar till och blir tuffare.Det blir gott om skratt längs vägen och det känns bra att det inte blir för mycket vändningar och lurendrejeri från alla håll och kanter. Det gör att känslorna som uppstår för karaktärerna känns mer äkta istället för att man ska bli lurad på konfekten varje gång som det ibland kan bli i sådana här filmer. Helt enkelt en rolig och trevlig stund filmen igenom.

4 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0 alt. 7.5
IMDb: 6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar